‘One minute of fame’ voor Groningers

De provincie roept iedereen in Groningen op om één minuut filmmateriaal te leveren voor een in totaal 24 uur durende promotiefilm. Met de door Groningers zelf geüploade filmpjes van één minuut wil de provincie Groningen, stad en ommelanden op een speelse manier promoten.

Een 24-uur durende promotiefilm betekent dat er in totaal 1440 minuten te verdelen zijn. In deze minuut kan iedereen een stukje van zijn of haar leven laten zien. Dit kan van alles zijn, zoals een strandwandeling met je liefje, het door jou gemaakte doelpunt of misschien de buurvrouw die aan het tuinieren is. ‘In principe is alles mogelijk, alles maakt deel uit van ons mooie Groningen’, aldus Max van den Berg, Commissaris van de Koning.

Misbruik
De gemeente is zich ervan bewust dat er misbruik gemaakt kan worden van het platform waarop de filmpjes geüpload kunnen worden. Dit wordt tegengegaan door een kleine redactie die toezicht houdt op het materiaal. Daarbij wordt gecontroleerd of er geen reclame, vulgair taalgebruik of erotisch getint beeldmateriaal wordt geüpload.