“Ik vind voorlezen het leukste wat er is!”

Ingespannen zaten de leerlingen van basisschool De Pendinghe aan de Eikenlaan woensdagochtend te luisteren. In de aula van het schoolgebouw werden zij voorgelezen door niemand minder dan presentatrice Hanneke Kappen.

“Voorlezen is bij ons op school ontzettend belangrijk”, zegt directeur Monique Inja van de school. “Het prikkelt de fantasie en het bevordert de taalontwikkeling. Daarom proberen wij samen met verschillende instellingen de kinderen zoveel mogelijk te prikkelen om te gaan lezen.”

Het voorlezen staat deze week extra in de schijnwerpers omdat het de Nationale Voorleesdagen zijn. Op alle scholen in het land komen bekende en minder bekende langs om de kinderen voor te lezen uit een spannend boek. De Pendinghe had televisie- en radiopresentatrice Hanneke Kappen uitgenodigd. “Ze vertelde ontzettend goed”, zegt leerling Lasse. “Ik vond het ook een heel mooi verhaal”, vult zijn klasgenoot Sohrab aan. “En ik vind het ook erg leuk. Daarom lezen mijn papa en mama mij ook iedere avond voor.”