Aantal cliënten Voedselbank stijgt flink

Het aantal Stadjers dat gebruik maakt van de Voedselbank is de afgelopen tijd flink gestegen. Wekelijks komen er zo’n 20 tot 30 gezinnen bij, waardoor het aantal is opgelopen tot 600.

Momenteel zijn 2100 mensen afhankelijk van de Voedselbank. Voorzitter Ulfert Molenhuis vindt de toename een zorgelijke ontwikkeling. “De economie groeit minder hard dan gedacht en daarnaast is er in Groningen weinig werk voor lager opgeleiden,” legt Molenhuis uit. “In de stad wonen 50.000 studenten en zij willen allemaal een bijbaantje. In de horeca is niet genoeg werk, dus kiezen zij ook voor andere banen. Logisch, maar hierdoor blijven er voor mensen in de bijstand minder banen over.”

Gelukkig krijgt de Voedselbank hulp van veel organisaties en bedrijven. Zo boden de Drie Gezusters, Hotel de Doelen en De Groote Griet alle cliënten een gratis kerstbuffet aan en mochten hun kinderen gratis schaatsen op de Grote Markt. Komende donderdag wordt de cheque met het geld van het Oudejaarsfeest op de Grote Markt aan de Voedselbank overhandigd.