Woonbootbewoners gepikeerd over plannen recreatiepark

De woonbootbewoners bij Leegkerk zijn gepikeerd over de plannen voor een recreatiepark. Speelwerd moet het park gaan heten, dat op een steenworp afstand verwijderd is van de stad. Het gaat een doe-speel en beleefpark worden.

Wat nu nog een verwilderd stuk natuur is, willen de bedenkers binnen een aantal jaren omtoveren tot een toeristische trekpleister. Het stuk moet een plek worden waar je als bezoeker kunt beleven hoe mensen vroeger hun huizen bouwden, hun voedsel regelden en hun karig bestaan leefden.

De woonbootbewoners willen hun geliefde natuur niet opgeven. Zij zitten niet te wachten op een recreatiepark in de buurt en hechten veel waarde aan hun stukje natuur en rust. Daarom hebben de bewoners bordjes opgehangen waarbij ze duidelijk maken, tegen de komst van Speelwerd te zijn.

Vervuiling
Volgens één van de bewoners is het gebied vervuild met industrieafval. ‘De aannemers van vroeger hebben hier van alles gestort, vrachtwagens vol industrieafval. Waar moet al die vervuilde grond heen als ze hier een recreatiepark willen bouwen?’, zegt woonbootbewoner Renze Willems.

Suggesties
De bedenkers van het recreatiepark hebben de omwonenden laten weten dat er nog veel aan het huidige plan veranderd kan worden. Hoewel de bedenkers een voorkeur hebben om het recreatiepark te lokaliseren bij het Aduarderdiep, sluiten ze nog niks uit. ‘De ideeën van omwonenden nemen we allemaal in overweging, we moeten nog veel dingen onderzoeken en uitwerken’, aldus Edward Mackenzie, mede-initiatiefnemer.

Deel dit artikel: