Staatssecretaris Martin van Rijn op bezoek in Maartenshof

Staatssecretaris Martin van Rijn was vandaag op bezoek in verzorgingstehuis De Maartenshof. Hij was hier op bezoek vanwege een uitzending van OOGTV waarin bewoners van Maartenshof hun zorgen uitspraken over de toekomst van de zorg.

Van Rijn wilde de bewoners geruststellen over de op handen zijnde reorganisaties in de zorg. Zo blijft de langdurige zorg bij de rijksoverheid. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de AWBZ en de Jeugdzorg gaan over naar de Gemeente die dat met minder geld moet doen. Onder Patiënten en werknemers in de zorg is veel ongerustheid.

De staatssecretaris sprak met een drietal bewoners van de Maartenshof. In dat gesprek wilde Van Rijn de zorgen wegnemen bij de bewoners. Het ComitéVoorZorg was aanwezig als waarnemer. Patiënten, cliënten, werknemers en politiek en bestuurders kijken met veel belangstelling uit naar het moment waarop de overdracht van de zorg een feit is, 1 januari 2015.

Deel dit artikel: