Korfballers Nic. winnen in spannend duel van SDO

Makkelijk was het niet, maar toch wisten de korfballers van Nic./Alfa College zaterdagavond te winnen van Hoofdklasse A-hekkensluiter SDO/Verzuimtaal. In de Groningse topsporthal werd het 23 – 19.

De wedstrijd begon met een actie waarbij het Groningse publiek haar adem inhield. Na precies twaalf seconden was het Nic.-speelster Roos Verheugt die bij een aanvallende actie naar de grond ging. De blessure bleek echter mee te vallen, en Verheugt kon door. Toch leek het alsof de actie ervoor zorgde dat de groen-witte krijgers voorzichtiger waren, waardoor de wedstrijd maar erg moeilijk op gang kwam. De stand liep tot twintig minuten spelen gelijk op. Een goede actie van Elke Stenvers en een fraaie doorloopbal van Danique Vervoort zorgden voor een 10 – 5 tussenstand, waardoor er een gaatje werd geslagen. Bij rust stond er een stand van 13 – 9 op het scorebord.

Ook in de tweede helft bleven de verschillen klein, en gaf de korfbalclub uit het Utrechtse Kamerik zich nog niet gewonnen. Sterker nog, in het begin van het tweede bedrijf wist SDO terug te komen tot 14 – 12. Nic. maakte ondertussen veel fouten. Tymo de Wit en Jetze de Jong kregen de bal maar moeilijk door de korf. Ondanks een aantal tactische wissels van trainer Jos Bosma waarbij Hylke van Gorkum werd ingebracht voor Jetze de Jong, kwam SDO op 15 – 15 langszij. Toch was het Van Gorkum die Nic. over het dode punt heen hielp. Door een aantal fraaie doelpunten van de groen-witte krijger en van Tymo de Wit werd een gaatje geslagen, en werd uiteindelijk de winst beheerst binnengesleept.

Door de overwinning klimt Nic./Alfa College naar de tweede plaats in de Hoofdklasse A met acht punten uit zes wedstrijden. Komende zaterdag wacht de uit-wedstrijd tegen Unitas/Perspectief in Harderwijk.