Hersenschudding en concentratieproblemen na aardbeving

nieuws
foto: luca.m./Flickr.com

De twintig jarige student Jelmer Potkamp heeft na de aardbeving van 30 september in Groningen een hersenschudding, vermoeidheid, aandachts- en concentratieproblemen opgelopen. De student legt daarom een claim neer bij zijn huisbaas.

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht JBLG uit Assen heeft de zaak op zich genomen, en is met de huisbaas en diens verzekeraar in gesprek over de afhandeling van de letselschade. Volgens het bureau zat de student ’s avonds met zijn huisgenoten wat te drinken op het balkon van hun huis aan de Celebesstraat in Groningen. Plotseling werd hij op zijn hoofd geraakt door enkele forse brokken en richels beton die naar beneden vielen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om stukken van een betonnen voegrand.

Volgens de student, zijn huisgenoten en de letselschadejurist kan het niet anders dan dat de brokken zijn losgekomen tijdens de aardbeving eerder die middag. De schok was in vrijwel de hele stad en ten noorden daarvan goed te voelen.

De student ondervindt nog steeds hinder van het letsel dat hij in september opliep, en kan door zijn geheugen- en concentratieproblemen nog altijd niet weer volop aan zijn studie en het sociale leven deelnemen.

Deel dit artikel:

  1. Als er zomaar brokstukken op iemands hoofd vallen wat schade veroorzaakt daar heeft hij misschien wel een punt. Vaststelling van lichamelijke schade daar waag ik me niet aan, dat laat ik liever aan een arts over. Maar of het aardbevingsschade is ? die aardbeving was ’s middags. Misschien een kwestie van achterstallig onderhoud ? De oorzaak lijkt mij niet zo belangrijk. je moet veilig op je balcon kunnen zitten en daar is toch de huisbaas in eerste instantie verantwoordelijk voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *