Club Bedroom is woest op burgemeester Vreeman

Club Bedroom aan de Oosterstraat moet vanaf volgende week drie maanden sluiten. Dat is besloten door burgemeester Vreeman naar aanleiding van drie geweldsincidenten. Volgens eigenaar Martijn Koster is de maatregel volkomen onterecht en buitenproportioneel.

De eigenaar vindt dat de incidenten niet onder zijn verantwoordelijkheid vallen. ‘De drie incidenten hebben zich buiten Club Bedroom afgespeeld, en ik wordt als schuldige aangewezen. Dat vind ik niet eerlijk’, aldus Koster.

Criminaliteit
Ondernemers en bewoners in de Oosterstraat zijn blij met de maatregel die de gemeente heeft getroffen. Volgens hen is er sprake van drugshandel, geluidsoverlast en vandalisme door de bezoekers van de club.

Faillissement
Volgens de eigenaar betekent de verplichte sluiting van drie maanden de ondergang van Club Bedroom. ‘Dit zorgt ervoor dat ongeveer 20 man personeel op straat komt te staan. De maatregel van de gemeente is onze doodsteek,’ aldus Koster.

Kort geding
Dinsdag is Club Bedroom naar de rechter gestapt om het besluit van gemeente ongedaan te maken. De uitspraak van de rechter is aankomende vrijdag.