Postharmonie speelt sterren van de hemel op concours

nieuws
Foto: Gruno's Postharmonie - www.gph.nl

De Gruno’s Postharmonie heeft zaterdag goede zaken gedaan op het concertconcours in Zaandam. Met 85,09 punten haalde de Stadse harmonie de eerste prijs binnen.

Het concertconcours is een wedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Op het concours strijden de beste amateurorkesten om de eerste prijs. GPH kwam uit in de eerste divisie, de hoogste afdeling, en wist de jury te imponeren met stukken als David of the White Rock van Philip Sparke en Blue Horizons van Franco Cesarini.

De Postharmonie stond zaterdag onder leiding van gastdirigent Ronald Slager. “We zijn ontzettend trots op dit mooie resultaat”, zegt Frits ten Bloemendal van het orkest. “Hiermee laten we zien dat we een stabiele positie hebben in de top van de Nederlandse blaasmuziekwereld.”

Stadjers die de Postharmonie willen feliciteren kunnen dat komende zaterdag doen, want dan komt het orkest samen met het tamboerkorps in actie in de binnenstad, als de stoomboot van Sinterklaas verwacht wordt.

Deel dit artikel: