Politie nog altijd op zoek naar tweede inbreker juwelier

De politie is nog altijd op zoek naar de tweede verdachte van een inbraak bij een juwelier in de stad. Eén verdachte kon kort na de inbraak aangehouden worden, maar zijn kompaan is nog voortvluchtig.

De inbraak bij de juwelier aan de Gelkingestraat vond zondagochtend rond 07.30 uur plaats. “Twee mannen sloegen met een moker een raam aan diggelen en gingen er vervolgens met een flinke buit vandoor”, zegt woordvoerder Paul Heidanus van de politie. “Een politiehond die kort daarna met zijn baasje ter plaatse kwam vond al snel een spoor wat leidde naar een woning in de Oosterstraat. Daar kon één van de verdachten aangehouden worden. Ondanks een klopjacht die we daarna organiseerden hebben we de tweede verdachte nog niet aan kunnen houden.”

De man die vastzit is maandag voor het eerst door de politie verhoord. “Wat dat opgeleverd heeft daar doen we in het belang van het onderzoek geen uitspraken over.” De man die voortvluchtig is, is volgens de politie donkergetint, kalend, is 1.80 meter lang en droeg tijdens de inbraak een muts en een zwart leren jas. Stadjers die meer informatie hebben over deze zaak, of weten waar de verdachte zich ophoudt, kunnen terecht bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44.