Kickbokser Semmy Schilt laat kinderen van zich afbijten

De Supersized Semurai, Hightower, The Dutch Destroyer, viervoudig wereldkampioen kickboksen Semmy Schilt heeft gisteren les gegeven aan middelbare scholieren op het Leon van Gelder, Reitdiep College. De vriendelijke reus heeft de leerlingen een basistraining gegeven zodat ze van zich af kunnen bijten tegen bijvoorbeeld pesters.

De middelbare scholieren waren erg enthousiast toen werd aangekondigd dat de voormalig wereldkampioen op hun school zou komen. Het was daarom geen verrassing dat er geloot moest worden. Er waren ongeveer dertig aanmeldingen teveel.

De vechtmachine bracht een bezoekje aan het Reitdiep omdat beeldende kunst docent Elroy Gramsbergen een Graffiti kunstwerk voor hem had gemaakt. Dit kunstwerk was gemaakt in zijn vechtschool Fight Academy in Zuidlaren. ‘Dat Semmy deze les wil geven is een grote eer, want hij is een icoon in de vechtsport’, aldus Gramsbergen.

‘Laat niet met je sollen, absoluut niet’

Semmy Schilt zegt dat als je echt niet anders kunt, dat je dan van je af moet slaan. Maar dat je wel rekening moet houden met de consequenties. Volgens Schilt zijn de vechttrainingen goed voor het zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Andries Oord

Andries Oord