Kamerfilharmonie speelt tussen de boeken

nieuws
Foto: http://fotogalerij-kamerfilharmonie.deraa.nl/

Muziek maken tussen de boeken. Dat is wat er zaterdagmiddag gebeurt bij boekhandel Van der Velde aan het A-Kerkhof. Een strijkkwartet van het KamerFilharmonie Der Aa strijkt daar neer ter promotie van een bijzonder concert.

“Op 21 november gaan we samen met professor Dick Swaab, bekend van het boek Wij zijn ons brein, een avondvullende voorstelling geven rondom het thema hersenen en muziek”, zegt Jeroen Prikkel van het orkest. “Swaab zal ingaan op bijvoorbeeld het Mozarteffect. Dat is zeg maar de veronderstelling dat mensen tijdens het luisteren van de muziek zich beter kunnen concentreren of ontspannen.”

Het spelen tussen de boeken zaterdagmiddag is een promotieactie voor het concert. “We gaan met een strijkkwartet in de winkel zitten en zullen drie werken van Mozart spelen. Bezoekers die op 21 november een boek naar het concert meenemen krijgen twee consumpties van het orkest.”

Het spelen tussen de boeken begint zaterdagmiddag om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Het KamerFilharmonie Der Aa is een symfonieorkest van ongeveer zestig gevorderde amateur- en beroepsmusici uit Groningen, Drenthe en Friesland. Het orkest is vijf jaar geleden opgericht en ieder jaar worden er twee of drie bijzondere projecten uitgevoerd. Inmiddels behoort het orkest tot de beste amateurorkesten van het land.