“Fruit is gezond, maar snoep is veel lekkerder!”

Het is een vraag waar de leerlingen niet lang over na te hoeven denken. Want natuurlijk is snoep veel lekkerder dan fruit. “Daarom hoop ik ook dat ik vanavond veel snoep scoor, maar er mag ook best een sinaasappel tussen zitten hoor.”

Voor de leerlingen van basisschool De Kleine Wereld aan de Celebesstraat is het dinsdag een bijzondere dag. Wekenlang hebben ze aan hun lampions gewerkt, en woensdagochtend is het eigenlijk de grande finale. In optocht lopen ze van klas naar klas om aan de andere leerlingen te laten zien wat voor mooie lampionnen ze hebben gemaakt. “Ik heb groene en witte kleuren op mijn lampion geplakt”, vertelt Michael. “Ik wilde iets doen met het land Nigeria, en ik heb daarom ook een grote ‘N’ er op geplakt.”

Behalve een zo mooi mogelijke lampion, en de ambitie om veel snoep binnen te halen, zijn de liedjes de afgelopen weken ook flink geoefend. “Ik vind 11 november altijd een mooi liedje of Sint Maarten. Maar er zijn ook leerlingen bij ons op school die een heel mooi liedje in het Gronings kunnen zingen.”