Eerste paal Bauhaus Groningen geslagen

Aan de Scandinaviëweg is woensdagochtend de eerste paal geslagen voor de eerste nieuwe vestiging van Bauhaus in Nederland. “De aanloop periode ging niet van een leien dakje, maar dat we vandaag de eerste paal kunnen slaan is wel een erg heugelijk moment.”

Toen bekend werd dat Bauhaus een vestiging in Groningen wilde openen, maakten andere bouwmarken in de stad bezwaar. “Het is vervelend, maar uiteraard ook wel begrijpelijk”, zegt vestigingsmanager Herwin Oost van Bauhaus. “Door de procedure bij de Raad van State hebben we echter wel vertraging opgelopen. We kijken nu uit op een terrein waar de eerste paal is geslagen, maar eigenlijk had het gebouw er al moeten staan.”

Wethouder Joost van Keulen mocht woensdagochtend de eerste paal slaan. “Geweldig om zo’n grote machine te mogen besturen die de paal de grond in hamert”, zegt Van Keulen terwijl hij met een grote glimlach op zijn gezicht de kraan uitstapt. “Voor de stad is Bauhaus ook belangrijk. Het levert 150 directe banen op, en honderd indirecte.” De bedoeling is dat Bauhaus in het najaar van 2015 de deuren gaat openen.