Roeibond boos over verdwijnen wedstrijdbaan

De drie roeiverenigingen uit de stad zijn boos op de gemeente. Vanaf 2015 kan er namelijk niet meer geroeid worden op de twee kilometer lange wedstrijdbaan in Harkstede.

In het oorspronkelijke plan zou de wedstrijdroeibaan vervangen worden door een nieuwe wedstrijdbaan in Meerstad. Die plannen zijn van de baan. Er komt geen vervangende wedstrijdbaan, terwijl de roeiers eigenlijk een baan van twee kilometer lengte nodig hebben om te trainen.

De roeibond hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen van de Gemeente.

Deel dit artikel:

 1. Wat zijn we weer laat wakker. Niet dat er vaak geroeid wordt op de wedstrijdbaan…. Laat hem anders nog maar een tijdje liggen tot meerstad wat groter gegroeid is. Wel de verenigingen verplichten er dan ook regelmatig gebruik van te maken, zodat de moeite niet voor de kat z’n flamoes wordt gedaan.

 2. Omdat ze liever de plezier en beroepsvaart op het kanaal van Groningen naar Assen lastig vallen.
  De kwalletjes willen zelfs dat je stil gaat liggen en aan de kant gaat als ze er aan komen roeien. En laten ze nu niet komen met dan kunnen we niet meer trainen op de baan want trainen doen ze dus op de kanalen waar scheepvaart is en niet op de baan. Als ze nu de regels eens leren weten ze dat een schip zijn eigen kant moet houden maar daar hebben ze nog nooit van gehoord. weg met dit spul van de kanalen

 3. Roeien is een zeer edele sport en verdient ruim baan. Die paar motorboten moeten maar even aan de kant wanneer er een roeiboot aan komt. De officiele regel luidt dan ook dat motor wijkt voor spier wijkt voor zeil.
  Pleziermotorboten (zeker met een Duitser als kapitein en een witte pet op) moeten dus voorrang geven aan roeiers.
  Jammer genoeg kennen veel watersporters deze regels niet en varen ze als blinden het water op en veroorzaken ze door gebrek aan kennis van de voorrangsregels en onkunde gevaarlijke situaties.

  1. Edele sport Jack?

   Net een mondiale d-sport. Net wat hoger aan te slaan dan koekhappen en zaklopen.

   Een sport met olympisch kampioenen die pas op achttiende met die sport begonnen zijn, neem ik niet aux serieus.

   En vanwaar die anti-Duitse opmerking. Duitsland is ongeveer het enige Europese land waar nog wat mensen met verstandelijke vermogens rondlopen. En door de verstandelijke vermogens en vakbekwaamheid van de Duitsers kent Duitsland een gezonde economie, waar wij op onze beurt ook flink van profiteren.

   Duitsers met verbandingsmotoraangedrevenkanaalkruizers en kapiteinpetjes? Met rode lopers binnenhalen!

   Moinmoin

   1. Ik dacht je immaterieel cultuur historisch erfgoed wellicht zou kunnen waarderen. Bij jou blijft het bij de oude geveltjes en nostalgie.

    Duitsers zijn niet zo sterk in kennis van de vaarregelgeving, hoe groter het jacht en hoe dikker de buik, des te groter het ego en des te geringer de kennis vsn de regelgeving.
    Maar dat is natuurlijke een particuliere waarneming waar vast wel iets op af te dingen zal zijn.

 4. uit het commentaar van jack blijkt al dat hij weer een onzinnige reactie heeft en hij totaal niet weet hoe de regels zijn en waar hij over praat.

 5. Moet Sjaak wel gelijk geven waar het om de voorrangsregels op het water gaat.

  In Harkstede moe(s)t het gemotoriseerde vaarverkeer in de vorm van powerboat races, letterlijk wijken voor de roeiers. De door Powerboat Holland aangevraagde milieuvergunningen om er een weekend per jaar internationale wedstrijden te mogen organiseren, liepen en lopen spaak op het bezwaar van 3 omwonenden.

  Saillant detail is wel dat de walzijde waar zich de oorspronkelijke finishlijn bevond enige jaren geleden in gebruik is genomen door golfers.

  Had de baan zelf wel graag willen huren, maar dit schijnt niet mogelijk te zijn.

 6. Middenweg je hebt gedeeltelijk gelijk. Maar dit zijn Kanalen waar beroepsvaart plaats vindt en dan zijn de regels iets anders. Daar komt nog bij dat elk vaartuig een vaarregelement aan boord dient te hebben . En als je stuurboord kant houd dan mag ik ten alle tijde mijn weg vervolgen. Of er moet een vergunning verleend zijn voor wedstrijden en evenementen. Maar dan hoort er controle bij te zijn. En dat is hier niet het geval. Ze roeien met drie boten naast elkaar en zijn niet van plan om de regels na te leven . Want ze denken dat ze boven de wet staan. En als je ze wijst op de regels krijg je te horen dat je een debiel bent .ik weet wel wie hier de debielen zijn.

 7. Ik kan je frustraties enigszins begrijpen Jan, ik heb mij er in het verleden ook wel meer dan eens aan geërgerd, maar een vaarreglement/wateralmanak hoef je in een open boot niet aan boord te hebben. Als men zoals jij aangeeft met 3 boten naast elkaar roeien kunnen de buitenste 2 in overtreding, deze moeten inderdaad, net als jijzelf, stuurboordwal houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *