Leerlingen Augustinus ‘waaieren uit’ over Stad

Leerlingen van het CSG Augustinus krijgen vanaf komende maandag op verschillende locaties in de stad les. Dat heeft de directie van de school zaterdag bekendgemaakt.

De verschillende afdelingen worden in hun geheel verplaatst naar andere locaties. Zo krijgen de Atheneum-leerlingen les in de oude letteren faculteit aan de A-weg en krijgen de brugklasleerlingen les op de Hart de Ruyterschool aan de Metaallaan.

De school vraagt aan de leerlingen om voor de lessen van komende maandag zoveel mogelijk boeken mee te nemen. “Op dit moment weten we nog niet op welke dag, welke vakken aangeboden worden en kunnen we dus helaas ook niet aangeven welke boeken de leerlingen maandag nodig hebben”, aldus de school. “Dit betekent jammer genoeg dat de leerlingen van zoveel mogelijk vakken de boeken bij zich moeten hebben. Voor de overige dagen proberen we van dag tot dag een rooster te maken.”

Leerlingen die boeken in hun kluisjes op het Augustinus hebben liggen kunnen daar komende maandag terecht. “Ze zijn tijdens de eerste twee lesuren (08.30-10.10 uur, red.) welkom in het gebouw aan de Admiraal de Ruyterlaan om daar spullen uit hun kluisjes te halen. De lessen beginnen komende maandag daarom dan ook om 10.30 uur. Op alle andere dingen wordt er om 08.30 uur begonnen.”

De leerlingen ‘waaieren uit over de stad’ in verband met de vondst van asbest in hun gebouw. In het gebouw moeten eerst preventieve maatregelen genomen worden om het zekere voor het onzekere te nemen. Vanaf maandag 3 november worden de lessen weer gegeven in ‘ons’ eigen gebouw.

Klas Locatie Adres
Brugklas Hart de Ruyterschool Metaallaan 255
Vmbo 2,3,4 Noorderpoort College Diamantlaan 16
Havo 2,3 CSG Wessel Gansfort Heerdenpad 8
Havo 4 Basisschool De Pendinghe Eikenlaan 288
Havo 5 Hanzehogeschool Zernikeplein 17a (gebouw P)
Atheneum 2,3,4,5,6 Oude Letteren Faculteit RuG A-weg 30