Hennepkwekerij in woning aan de Godekenheerd

112
foto: Sjoerd Rumpt

Bij een inval in een woning aan de Godekenheerd is een hennepkwekerij met 420 planten aangetroffen. De 37-jarige bewoner van de woning is door de politie aangehouden.

In de woning bleek een kamer te zijn ingericht als hennepkwekerij met alle benodigde apparatuur. De elektriciteit werd illegaal afgetapt.

De kwekerij is geruimd en vernietigd.

Deel dit artikel:

 1. Kwekerij? drie jaar naar Siberie! In of rondom een historisch pand? Zetten we de verdubbelaar in; zes jaar naar een ijskoud strafkamp.

  Kost ons minder dan drie of zes jaar uitkering en toeslagen. En de crimineel is bij thuiskomst handtam en zal niet meer recidiveren. Belangrijkste argument voor is de kraai-moet-hangen-argument. Als een stoere crimineel als een wetsgetrouwe koorknaap terugkomt, trekt een criminele carrière veel minder aan.

  Helaas is de werkelijkheid anders: hier zal het (ook voor de politie) zeer onbevredigend ‘gesprek met de bewoner’ blijven. Lekker in de Swiebertje sfeer houden van die tot harddrug verworden hennep.

 2. Als jeze harder aanpakt stappen ze over op lsd xtc of spiet produktie om de schade weer in te lopen.
  Misschien moet de ggz erbij gehaald worden om uit te leggen dat een gepakte kweker een dombo is en dat bij herhaling de domheid telkens weer opduikt.
  Vaak is de oorzaak armoede om te gaan kweken dan kun je beter analyseren waarom je arm bent dat is omdat men verkeerde beslissingen maakt in het leven. Domme mensen die geloven rijk te worden met kweken zijn al dom bij aanvang. Voorkom domheid begin er niet aan.

  1. Armoede?

   Een uitkering plus toeslagen is al gauw elfhonderd euro per maand. Integenstelling tot bijvoorbeeld tot de VS heb je hier geen uitzichtloze ghetto’s. Hier kan hard straffen wel helpen.

   Maar is dwangarbeid in een Siberisch kamp een straf? Onze stoere criminelen komen gezond van geest en lichaam, gedisciplineerd en met net gekamde haartjes weer terug. Ze gaan ons dankbaar zijn.

 3. Het verband tussen strengere straffen en afnemende criminaliteit is niet aanwezig. Dom volk meent dat een forse straf helpt om criminaliteit te bestraffen. Het is een lastig uit te roeien kroegenwijsheid.

  Het is me overigens een raadsel waarom het verbouwen van hennep verboden is maar je wel je longkanker mag roken door gebruik vsn tabak.

  1. Over criminaliteit en zwaar straffen in een verzorgingsstaat kun jij helemaal niets (!) beweren. In het Scandinavie, Duitsland of Nederland van na de tweede wereldoorlog is nog nooit hard gestraft. Nul empirisch bewijs.

   Wel weet ik van de mensen die vroeger crimineel gedrag vertoonden, door hun langere gevangenisstraffen zeker afschrikwekkend werden ervaren

   Over de domme vergelijking tussen hennep (die ook nog eens veel schadelijker voor de longen is) en nicotine. De huidige hennepproducten leiden onder andere tot depressies, paranoia en angststoornissen. Komt door de hoge waardes aan thc en andere werkzame stoffen. Hennep is net als alcohol een harddrug.

   De geestelijke effecten van nicotine daarentegen zijn (zeer licht) positief. Kan net als cafeïne (licht) beschermend tegen depressies werken.

   Moi

 4. Volgens de Kachel theorie gaat het er niet om of strenger straffen helpt.. het gaat om het straffen.
  Het doel is onbelangrijk het gaat om de weg.
  Lekker tegen de wietkweker in dat is de weg!
  (Heb ik net geleerd van een reageerder over het gevecht van de Kachel tegen de hoge raad).

  1. Leestip: de veiligheidsmythe van Bart de Koning. Daar vind je een berg aan voetnoten, literatuur. Ook uit westerse landen.
   Wanneer dat teveel tijd kost dan is theoptimist.nl een alternatief.

 5. Tegenwoordig staan er strenge straffen op het houden van een wietkwekerij. Ja, je moet wel bijzonder dom zijn om zoiets te beginnen. Je wordt namelijk onmiddellijk op straat gezet. Naast het terugbetalen van de electriciteit, komt o.a. de belastingdienst om de niet opgegeven inkomsten te vorderen plus hetzelfde bedrag als boete. Dus als iemand tegen de lamp loopt, mag hij daarna voor de rest van zijn leven onder de brug slapen. In de winter kan hij dan terecht in zo’n tijdelijk opvanghuis, althans na 22.00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *