“Alstublieft zo ver mogelijk doorlopen!”

Je komt ze overal in de stad tegen. Briefjes met bijzondere opschriften en waarschuwingen. “Bel kapot. Kloppen svp.” Of. “Aub zo ver mogelyk doorlopen (ivm kleine ruimte)”. Deze opmerkelijke notitiebriefjes worden sinds donderdag vereeuwigd in een bijzonder boek.

“Het idee kwam eigenlijk een aantal jaren geleden”, vertelt samensteller Peter Boersma. “Ik liep door de stad en mijn oog viel regelmatig op bijzondere briefjes op ramen en deuren. Ik ben de briefjes vanaf dat moment gaan fotograferen en de meest bijzondere briefjes hebben een plek gekregen in een boek.”

“Eigenlijk zijn de briefjes een soort van mini-verkeersborden of gedragsregels. Het laat op een hele mooie manier zien hoe wij met elkaar samenleven.” Het boek is vanaf komend weekend in de boekwinkels in de stad te koop.

Deel dit artikel: