Samen eten tegen eenzaamheid

In wijkcentrum het Dok in Lewenborg is dinsdag door Humanitas Groningen het Thuisdiner gepresenteerd. Dit is een diner voor eenzame ouderen en vrijwilligers. Op deze manier wordt de strijd tegen eenzaamheid tegengegaan.

Vrijwilligers worden met ouderen gekoppeld die dicht bijelkaar in de buurt wonen. Bij het Thuisdiner is het de bedoeling dat een vrijwilliger voor één avond met een oudere uit eten gaat. Maar er kan ook gekozen worden om voor de oudere zelf te koken.

Het initiatief is bedacht door Shanti ten Hulsen. Zij heeft in samenwerking met wehelpen.nl een presentatie gegeven. Vrijwilligers en eenzame ouderen kunnen zich voor het Thuisdiner tot 17 september aanmelden op wehelpen.nl of door te mailen naar thuisdinergroningen@hotmail.com.

Deel dit artikel: