Nic. komt tekort tegen LDODK

Eén punt maakte zondagmiddag het verschil in de korfbalwedstrijd tussen Nic. en LDODK. De Friezen trokken aan het langste eind en gingen met de winst aan de haal.

De noordelijke derby, die in Gorredijk werd gespeeld, kende een spannend verloop. Nic. begon sterk en kwam halverwege de eerste helft op een 2-3 voorsprong. Ondanks de voorsprong wilde de wedstrijd niet echt loskomen. Bij rust was het 6-4 in het voordeel van LDODK.

De verschillen in de tweede helft bleven klein waarbij Nic. en LDODK constant stuivertje wisselden wie de leiding had. In de laatste tien minuten stond het 13-13. Na een fraaie aanval van de Friezen werd het 14-13. Die voorsprong gaf LDODK niet meer weg. Eindstand: 15-14.

Ondanks het verlies blijft Nic. op de tweede plaats staan in de Ereklasse A met vier punten uit vier wedstrijden.