Russisch winkeltje neemt afscheid van Paterswoldseweg

Het is een beetje afscheid nemen met weemoed. “Het ergste vind ik dat ik de plafond schildering niet mee kan nemen. Aan de andere kant ben ik wel heel blij dat ik nu naar een echt winkelpand ga.”

In een pand aan de Nieuweweg wordt deze week druk gewerkt. “Dit wordt de nieuwe locatie van het Russische winkeltje”, vertelt eigenaresse Olga Chamova. “De afgelopen tien jaar zaten we aan de Paterswoldseweg. Ons gebouw zal naar alle waarschijnlijkheid gesloopt worden om daarmee plaats te maken voor een tunnel onder de spoorwegovergang door.”

Afgelopen vrijdag heeft Chamova de sleutel gekregen van het nieuwe pand. “Afgelopen weekend zijn we druk bezig geweest met verhuizen. Komende vrijdag volgen nog de koelvitrines en volgende week dinsdag hopen we voor het eerst open te gaan.”