LTO Noord overweegt overschotten aan Voedselbank te schenken

nieuws

Landbouworganisatie LTO Noord overweegt om overschotten aan groente en fruit aan Voedselbanken te schenken. Dat is woensdag bekend gemaakt.

Groente- en fruitkwekers in ons land zitten sinds vorige week met de handen in het haar. Hun producten kunnen ze niet langer naar Rusland exporteren vanwege de boycot. Om ervoor te zorgen dat de producenten niet met de groente en het fruit blijven zitten wordt gekeken naar andere afzetmarkten. “De Voedselbank is daarbij een optie”, aldus een woordvoerder van LTO Noord. “We zijn daarbij echter wel afhankelijk van de Europese regelgeving. Als wij iets gaan schenken moeten de producten uit de handel worden genomen. Om dit voor elkaar te krijgen moet in Brussel de regelgeving worden aangepast.”

Om dit voor elkaar te krijgen staat er voor donderdagmiddag een vergadering op de agenda in de Europese hoofdstad. Een medewerker van de Voedselbank Groningen reageert positief op het nieuws. “Het zou zonde zijn als zulke producten staan te verschimmelen in Nederlandse distributiecentra. Wij zouden ze erg goed kunnen gebruiken.”

Deel dit artikel: