Jongeren met spastische hand op kamp in Beatrixoord

Ieder jaar wordt in Beatrixoord een twee weken durend kamp georganiseerd waarbij jongeren met een spastische hand beter met die hand leren omgaan. 

Onder begeleiding van ergotherapeuten, fysiotherapeuten en studenten kinderfysiotherapie en ergotherapie doen de jongeren allerlei individuele en gezamenlijke oefeningen. Die oefeningen zijn bedoeld om de jongeren beter te leren omgaan met hun spastische hand. Ieder jaar stellen de jongeren een lijst van dingen op die ze willen leren tijdens het kamp. De doelen bestaan uit dingen als met twee handen veters kunnen strikken en het eigen haar vlechten. Donderdagmiddag stonden boogschieten en klimmen op het programma.

Het kamp wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en duurt van vier tot en met vijftien augustus. De jongeren slapen in Beatrixoord, met uitzondering van het weekend.

Deel dit artikel: