Beter Engels leren op Summer School

Het verbeteren van de Engelse vaardigheden. Dat is wat er deze week centraal staat op de Joseph Haydnschool waar voor de vijfde keer de English Summer School gehouden wordt.

“Ik ben er wel goed in, maar het kan eigenlijk nog veel beter.” Het is een uitspraak die maandagochtend veelvuldig te horen was. “Aan het einde van dit schooljaar heb ik eindexamen. Om op Engels een voldoende te halen probeer ik alle mogelijkheden aan te grijpen, en dan is deze Summer School een mooie kans.”

De English Summer School is een onderdeel van het Anglia Network Europe. Op het hele continent zijn er 350 scholen aan verbonden die als doel hebben het leren van de Engelse taal te stimuleren. “Wat we deze week doen is dat we iedere ochtend een klassikale les aanbieden waarbij de leerlingen op hun eigen tempo en niveau het Engels bijspijkeren”, vertelt Joleen Dost van de organisatie. “’s Middags is er ruimte voor sport en spel waarbij uiteraard de voertaal Engels is. Als organisatie zijn we tevreden als iedereen vrijdag met een voldaan gevoel naar huis gaat.”