“Vier keer vijftig kilometer lopen is een pittige opgave”

Ze staan aan de vooravond van een aantal pittige dagen: de politieagenten uit Noord-Nederland. De komende dagen gaan zij namelijk de Vierdaagse van Nijmegen lopen.

“Het wordt pittig”, zegt politieagent Theo Huizenga. “Aan het einde van de week worden er temperaturen van rond de dertig graden verwacht wat het niet makkelijk maakt.” De politieagenten lopen de komende week in groepsverband. “Daarnaast worden we ondersteund door een groep van tien verzorgers die ons gedurende de dag voorzien van eten, drinken en verzorging.” Huizenga noemt hen ontzettend belangrijk. “Zonder verzorging zijn we nergens.”

Voor agent Jan Visser wordt het de zestiende keer dat hij deelneemt. “Ik heb er ontzettend veel zin in. We hebben de afgelopen maanden hard getraind, dus wat dat betreft zijn we er helemaal klaar voor.” Voor Visser is de Vierdaagse bijzonder. “Ieder jaar is het een reünie. Je ziet oude bekenden, je hoort oude verhalen, maar uiteindelijk is het toch ook vooral genieten van de ambiance en de Nijmeegse gastvrijheid.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *