Europees avontuur FC Groningen ten einde

Het Europese avontuur voor FC Groningen is alweer voorbij. In het Euroborgstadion werd het donderdagavond 2-1 voor Aberdeen. En dat was voor Aberdeen voldoende, want de eerste wedstrijd in Schotland eindigde in 0-0.

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor Kostic die namens FC Groningen voorlangs schoot. Na 25 minuten vloerde Botteghin een Schotse tegenstander binnen de 16 meter en Roony schoot de strafschop raak. Zeven minuten later schoot Roony op de lat en tikte McGinn de rebound binnen: 2-0. Op slag van rust kwam Groningen weer in de wedstrijd toen Kieftenbelt de 2-1 in kopte.

FC Groningen startte na de pauze fel en had een paar kansen op de gelijkmaker. De Leeuw kreeg na ruim een uur de grootste mogelijkheid, maar schoot tegen de Schotse doelman Langfield op. De defensie van Aberdeen gaf in het vervolg weinig meer weg en was via Jack vanuit de counter nog een keer gevaarlijk. Maar die bal ging naast.