Tientallen banen weg bij jeugdzorginstelling Elker

Bij jeugdzorginstelling Elker verdwijnen de komende tijd tachtig van de 450 arbeidsplaatsen. Ook zullen naar verwachting plaatsen waar jongeren zorg krijgen gesloten moeten worden.

Oorzaak van de bezuiniging is de nieuwe regelgeving vanuit Den Haag. Het jeugdzorgbeleid wordt vanaf 2015 niet meer geregeld door de overheid in Den Haag maar door de gemeente. Dit gaat gepaard met fors minder geld wat er voor jeugdzorg beschikbaar is.

Elker staat ondanks het schrappen van arbeidsplaatsen en het sluiten van zorgplaatsen niet negatief tegenover de nieuwe plannen. Gemeenten willen straks in de nieuwe situatie vroegtijdig hulp bieden en zijn daarom bezig om de jeugdzorg zo lokaal en efficiënt mogelijk te organiseren. Dit betekent dat eventuele problemen al erg snel aan de oppervlakte komen, waardoor er snel ingegrepen kan worden. De organisatie noemt het wel erg pijnlijk dat dit ten koste gaat van medewerkers en kennis.