Leerlingen De Starter maken speelfilm

Het is een bijzondere periode voor de leerlingen van groep acht van OBS De Starter. “We zijn bezig met het maken van een heuse speelfilm”.

“De afgelopen jaren nam groep acht altijd afscheid van de school met een musical”, vertelt docent Harm-Jan Hoogerberg. “Ik ben daar een klein beetje klaar mee, dus besloot ik om samen met de klas een film te maken.” En daarom gaat de klas aan de hand van een uitgebreid script en verhaallijn de straat op, om op verschillende locaties scènes op te nemen.

“Het is een deels waargebeurd verhaal”, zegt leerling Cato Waalkens. “In onze klas zat een jongen maar hij is sinds dit voorjaar verhuisd naar Bonaire. Dat verhaal hebben we voor de film een beetje aangepast. Eigenlijk komt het er op neer dat we op zoek gaan naar de leerling, waarbij we allerlei spannende avonturen beleven.”

De première van de film is over twee weken te zien in Pathé. “Ik ben best wel een beetje zenuwachtig al, want om je zelf op het grote witte doek terug te zien, is best wel spannend.”