Kleine architectonische projecten populairder

Er verrijzen jaarlijks tientallen architectonische hoogstandjes in de stad. Denk aan gebouwen als het Inforversum, het Vindicat gebouw en het nieuwe stadskantoor.

Platform GRAS organiseert ook dit jaar weer de dag van de architectuur. Op deze dag worden er prijzen uitgereikt voor de mooiste nieuwe gebouwen uit de stad. Dit doet GRAS met behulp van enquêtes ingevuld door mensen uit en rondom te stad. Ook is er een vakjury.

Uit onderzoek van de GRAS bleek ook dat de kleinere projecten populairder waren dan voorgaande jaren. En daarom wordt er dit jaar voor het eerst meer aandacht aan besteed. Deze kleine projecten worden niet genomineerd voor de grote prijs, maar er wordt wel extra aandacht aan besteed.

In het weekend van 20 Juni worden de prijzen uitgereikt.