Eerste oogst Toentje naar de Voedselbank

Het eerste kistje groente ging dinsdag van hand tot hand. Moestuin ‘Toentje’ gaf de eerste oogst aan de voedselbank hier in de stad. Toentje is een moestuin aan de Paradijsvogelstraat waar vrijwilligers groente verbouwen.

En die groentes zijn hard nodig bij de Voedselbank, aldus Ulfert Molenhuis voorzitter van de Voedselbank Groningen: ‘Je ziet vaak dat mensen met weinig geld naar makkelijk, dus ongezond voedsel grijpen. Dat extra beetje groenten kunnen wij goed gebruiken.’

Toentje is opgezet met het idee om te leveren aan de Voedselbank. ‘Ik ben ontzettend trots, hier hebben we toch anderhalf jaar naar toe gewerkt. We werken hier met dertig vrijwilligers om maar elke keer eten aan de voedselbank te kunnen geven.’ Aldus Jos Meijers van Toentje.

Dus als het weer meewerkt en de groentes blijven groeien, kan de voedselbank op eten blijven rekenen.

Deel dit artikel:

  1. leuk verslag over “toentje” dus NIET “mien toentje” en ook niet “Bloemstraat” maar Paradijsvogelstraat. Correctie is wel op zijn plaats.

  2. Goed initiatief! Wel bizar dat de wethouder toegeeft dat dit soort projecten hard nodig is en dat er veel armoede is. Goed dat er mensen zoals Jos, als initiator en de vrijwilligers zijn want van het gemeentebestuur kun je weinig verwachten. Dit was het uitgelezen moment voor Mattias om ook een duit in het zakje te doen. Gemiste kans.

  3. Wellicht dat de mensen die van de voedselbank gebruik moeten maken dan ook zelf kunnen gaan gaan tuinieren. Nu lijkt het op idealisten voor paupers.

  4. Toentje is een initiatief dat (ook financieel) wordt gesteund door de gemeente. Ook geeft Toentje juist mensen die mogelijk tot de doelgroep van de voedselbank behoren of een ‘afstand tot de arbeidsmarkt hebben’, zoals dat heet, een kans geeft om in Toentje aan de slag te gaan. Uiteraard is iedereen welkom die een bijdrage wil leveren, in welke vorm dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *