Weer staking bij MBO

nieuws
foto: André Huitenga

Meer dan 100 mbo-docenten en ondersteuners uit Groningen doen donderdag mee aan de landelijke stakingsdag in de hoofdstad. Dit zal zeker gevolgen hebben voor diverse lessen op de Groningse vestigingen van middelbaar onderwijsinstellingen Noorderpoortcollege, Alfa College en AOC Terra.

Na vier regionale acties in Groningen, Arnhem, Roermond en Rotterdam is dit de eerste landelijke staking in het mbo. Voor de landelijke staking hebben zich al meer dan 2000 werknemers aangemeld.

De bonden hebben alle leden gevraagd om in actie te komen. Ze willen zo een betere cao voor het mbo krijgen. De actie wordt doorgezet, omdat de werkgeversvereniging Mbo-raad na vier regionale acties nog steeds weigert om samen met de vakbonden de werkdruk te bestrijden.

Deel dit artikel: