Slager maakt gehaktbal van 650 kilo

Slager Hoekstra uit Groningen wil de grootste gehaktbal van de wereld maken, eentje van 650 kilo zwaar. Eigenaar Rieks Kroon van het slachthuis in Groningen levert en sponsort het vlees.

De bal van 650 kilo wordt lekker gemaakt met 60 kilo kruiden. Het wereldrecord staat op naam van een gehaktbal van 503 kilo. Het gaat echter niet zozeer om een vermelding in het Guinness Book Of Records, maar om het goede doel. De superbal wordt in kleine porties verkocht en de opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Huis. Wat overblijft wordt ingevroren en later verdeeld onder de voedselbanken.

De bal vlees moet minimaal 30 uur braden. Op zondag 1 juni, tijdens een braderie in Leeuwarden, wordt de gehaktbal met een heftruck op een weegschaal gezet. Pas dan wordt duidelijk of de recordpoging geslaagd is.

Deel dit artikel: