Op Hemelvaart lekker vrij

Donderdag zijn veel mensen vrij van school en werk, het is namelijk Hemelvaartsdag. Veel mensen weten echter niet wat Christenen op deze dag vieren.

Voorganger Ynte de Groot legt uit dat op deze dag Christenen gedenken dat Jezus weer terugkeerde naar Zijn Vader, nadat hij 36 jaar op de aarde geleefd had. “Hij geeft het stokje door aan zijn leerlingen, nadat hij hen heeft onderwezen.”

De Groot vindt Hemelvaart zonder twijfel een feest: “een man die jaren op deze aarde heeft rondgelopen, voor de mensheid is gestorven voor onze zonden en weer is opgestaan mag terugkeren naar Zijn Vader, dat vind ik zeker wel een feestelijke gebeurtenis.”

 

Deel dit artikel:

 1. “een man die jaren op deze aarde heeft rondgelopen, voor de mensheid is gestorven voor onze zonden en weer is opgestaan mag terugkeren naar Zijn Vader, dat vind ik zeker wel een feestelijke gebeurtenis.”

  Serieus??

  1. Het is zondag..en velen zitten in de/een kerk…
   Blijf dromen…!!! en verbaas je..NIET..!!! wat voor een ellende er in de wereld is…
   Dankzij de intolerantie van het geloofs denken.

 2. het best verkochte sciencefictionboek ter wereld. door dit boek vol leugens worden er wereldwijd vele oorlogen uitgevochten. vrede op aarde, halleluja.

 3. Als agnost haal ik het niet in mijn hoofd om zo respectloos en laatdunkend als sommige lieden hierboven te spreken over diepgewortelde opvattingen van anderen.
  Iedereen is helemaal vrij om te geloven wat hij wil en een ander heeft hier tolerant en verdraagzaam mee om te gaan.

 4. Jammer..jac…dat juist het geloof er de oorzaak is van dat men zich intolerant gedraagt tegenover ANDERS “denkenden”… tussen haakjes…want denken is niet hun sterkste kant…

 5. Jack, ik ben niet respectloos, kom zelf uit een gelovig nest en heb de angst en de hersenspoelerei mee gekregen van wat men de beschaving noemt. Heb mij er van af gekeerd, de beste keuze in mijn leven. De dwangbuis viel van mij af, en dat un ik een ieder, of het god allah of een schaap is zal mij een zorg zijn. Vele oorlogen worden gevoerd om een vaag geloofje, helaas. Wens deze wereld zoveel beters toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *