Groninger brandweer wil studenten beter leren kennen

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit kunnen deze week een mail van de brandweer verwachten. In de mail worden de studenten opgeroepen om deel te nemen aan een onderzoek waarmee de brandweer de studenten beter wil leren kennen.

“In het onderzoek krijgen de studenten verschillende vragen voorgelegd”, vertelt Katja van Ederen van de Groninger brandweer. “Welke maatregelen nemen studenten om de brandveiligheid in hun woningen te verbeteren? Wat is hun mening over brandveiligheid? En wat verwachten ze eigenlijk van ons als brandweer?”

De Groninger brandweer stond dinsdagmiddag samen met de Groninger Studentenbond op het Academieplein om studenten voorlichting te geven. “Maar misschien blijkt wel dat de studenten hele andere dingen van ons verwachten. Daar willen we graag achter komen en op inspelen en daarom hopen we dat zoveel mogelijk studenten aan het onderzoek mee doen.” De resultaten van het onderzoek worden medio juli verwacht.

Luister naar Katja van Ederen van de Groninger brandweer:

Deel dit artikel: