Erik Merx maakt overstap van NWVG naar De Kannibaal

sport

Erik Merx maakt per direct de overstap van de Noordelijke Wielervereniging Groningen-Bike4Air naar Wielervereniging De Kannibaal. De negentienjarige renner, rechts op de foto, geeft aan dat hij bij zijn nieuwe ploeg de mogelijkheid heeft om klassiekers te rijden. Bij de NWVG bleef een uitverkiezing voor een dergelijke koers tot op heden uit.

Voor Merx betekent het vertrek tevens een afscheid van Peter Merx, links op de foto. De oudere broer van Erik blijft wel rijden voor de NWVG. Het is niet het eerste geval van een overstap van de NWVG naar De Kannibaal. Aan het begin van dit jaar bewandelden Bram Verweij en Frank van Kuijk dezelfde weg als Merx, terwijl eerder onder meer Bas de Lange, Arjan Elferink, Thomas Nijman en Alex de Lange hen voor gingen.

In de Noordelijke Clubcompetitie staat De Kannibaal na drie wedstrijden tweede met 44 punten. De NWVG volgt met 36 punten op een vijfde plaats. Wielervereniging Noord-Holland leidt momenteel het algemeen klassement met 46 punten.