Schade door Project X is vergoed

nieuws

De gedupeerden van de Project X rellen van september 2012 in Haren hebben alle schade vergoed gekregen van de daders. Dat meldt het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Het betreft 18 personen die voor 17.000 euro schade hadden gemeld. Zij kwamen in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Schadefonds Geweldsmisdrijven, dat speciaal hiervoor werd opgericht. De verwachting was dat zij de schade slechts deels vergoed zouden krijgen.

De schade ontstond toen duizenden jongeren uit het hele land naar Haren kwamen omdat ze onbedoeld waren uitgenodigd voor een feestje. Het geld is gestort door jongeren die de schade zelf veroorzaakt hadden. De totale schade bedroeg meerdere miljoenen, onder meer door vernieling en plundering van winkels. Die schade is voor het merendeel vergoed door verzekeringsmaatschappijen.

Deel dit artikel: