Kat vast tussen raam en kozijn

112
Foto: Jeffrey Wobbes - 112groningen.nl

Het moeten angstige momenten zijn geweest voor een kat aan de Soerabajastraat. Het onfortuinlijke beestje was vast komen te zitten tussen raam en kozijn.

Een oplettende buurman zag het dier op de tweede etage van de woning vastzitten. Het baasje was op dat moment niet thuis. De Groninger brandweer schoot te hulp met een hoogwerker, maar de brandweerlieden konden er eigenlijk niet goed bij komen. Twee bomen stonden in de weg om het bakje goed te kunnen manoeuvreren.

De brandweerlieden waren echter niet voor één gat te vangen, en na een half uur wikken en wegen en vooral proberen, lukte het om het bakje dichtbij het balkon te brengen. Op dat moment kwam de eigenaar thuis. Hij wist uiteindelijk het dier te bevrijdden. Medewerkers van de Dierenambulance hebben de kat gecontroleerd. Hoe het beest vast was komen te zitten, is nog onbekend.