Tandje Hoger presenteert nieuwe lichting wielertalenten

Studentenwielervereniging Tandje Hoger hoopt komend seizoen opnieuw hoge ogen te gooien. Vorig jaar leverden de studenten al de Nederlands Studentenkampioen bij de Amateur/Sportklasse-licentiehouders. “Dat is ook nu weer een van onze ambities”, aldus racecommissaris Anne Marijn van der Graaf.

Het komende jaar neemt Tandje Hoger met drie ploegen deel aan binnenlandse en enkele buitenlandse wedstrijden. “We beschikken over een amateur-, een sportklasse- en een damesteam”, vertelt voorzitter Dedmer Sipma. “Sommige renners groeien door naar een Eliteploeg, maar zij houden een band met Tandje Hoger.”

Talenten maakten inderdaad al vaker de overstap van de studentenclub naar een grotere vereniging. Zo rijdt Kirsten Wild inmiddels bij de profs en mengen Peter Merx en Menno Altena zich in het Elitepeloton. “Luuk van der Meer is dit jaar een jongen die door wil groeien. En van Jelte Krol vermoed ik dat ook”, zo weet amateurrenner Maurice Zaal. “Zelf kijk ik het nog even aan. Wie weet, als het goed gaat.”