Groningers maken ‘stemfies’ tijdens het stemmen

In Nederland is de nieuwe rage ontstaan om een foto te maken van jezelf met het stemformulier. In Groningen doen wij natuurlijk mee. 

Vanaf 9 uur woensdagochtend gingen de stembureaus open en konden alle stadjers hun stem uitbrengen. Dit jaar is er heel wat te doen om de gemeenteraadsverkiezingen. Zo wordt er bijvoorbeeld een historisch lage opkomst verwacht bij de stembureaus.

Daarnaast is er dit jaar een nieuwe trend die zich met name afspeelt bij de jongeren. Een foto van jezelf maken met het ingevulde stemformulier: de zogeheten stemfie. De foto deel je vervolgens met vrienden op het internet. Het woord is een combinatie van stem en de selfie: een foto van jezelf die je online deelt via social media. Een trend waar nog niet iedereen mee bekend is maar die toch aardig voet aan wal weet te zetten in Groningen.

Mocht u nou graag wat van deze stemfies willen bekijken, zoek dan vooral even op Twitter naar het woord #stemfie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *