Voldoende woningen voor ouderen

nieuws
foto van Flickr, pedrosimoes7

De komende jaren zijn er in Groningen voldoende woningen beschikbaar voor ouderen en mensen met een zorgvraag. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente.

De woningcorporaties en de werkgroep ouderen- en zorghuisvesting onderschrijven die uitkomsten. De gemeente zal de resultaten van gesprekken met ouderen verwerken in de plannen. Senioren wonen bijvoorbeeld liever in kleinschalige dan in grote zorgappartementen.

De plannen en gesprekken moeten uiteindelijk resulteren in een nieuwe Nota Ouderen- en Zorghuisvesting.

Deel dit artikel:

 1. Er zijn de komende jaren voldoende ouderen woningen dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente.
  Dat laatste dat zegt al genoeg.
  Geen onafhankelijk onderzoek nee de gemeente.
  Ze kunnen het mooi vertellen zodat het hen goed uitkomt.
  Ik heb hier geen vertrouwen in.

  1. Chris wil je wel even bij het topic blijven. Er is geen enkele reden dat de gemeente (die continu het verwijt krijgt dat er te veel gebouwd wordt)Op dit punt opeens te weinig wil bouwen. De enige reden is dat sommige zielige figuren per definitie alles wat de gemeente zegt wantrouwen en ter stond het tegenovergesteld beweren. Erg kinderachtig allemaal. Dan zijn er ook nog figuren die elke tegenspraak stevig in het kamp van de vijand willen drukken door direct op de persoon te spelen. Dan ben je ook maar een domme sukkel!

 2. De gemeente Groningen heeft zijn eigen statistiekenbureau. De uitkomsten, die zij naar gelang kunnen manipuleren. Ach en er zijn weer een aantal ambtenaren geholpen met een baan. De stadjers betalen wel!

 3. Gerard heeft het helemaal goed. Dat Dick zo wantrouwend is is ook terecht. Die heeft het vaak genoeg meegemaakt en zegt dit niet voor niets..
  En dat kan ik weten.

 4. In plaats van in het wilde weg ongefundeerde beschuldigingen te uiten lijkt het mij beter om eerst met bewijzen te komen.
  Nu ontstijgen negatieve bijdrages het niveau van borrelpraat niet.

 5. Jack met je eens laten we er geen prietpraat van maken maar als je jaren in de politiek gezeten hebt dan weet je hoe het gespeeld wordt.
  Normaal reageer ik nooit maar ik ben de gene die deze week uit de partij gestapt is.
  En sta nog steeds ach ter mijn beslissing.

  1. Wanneer je dat soort dingen gelooft dan hoor je niet thuis in het openbaar bestuur en ben je geen dag te vroeg opgestapt.

   Kan me trouwens niet voorstellen dat een oudraadslid zo allerbelabberst formuleert.

 6. Veel ouderen die ik spreek willen wel een mooiere woning, maar daar geen euro extra voor betalen. En die dat wel willen hebben vaak zoveel geld dat ze zelf liever iets kopen en daar is echt voldoende aanbod voor. Het is al wel enkele jaren bekend dat de vraag naar ouderenwoningen overschat is, omdat de huidige ouderen van nu net 65 veel mobieler en gezonder is dan hun ouders en nog helemaal niet zit te wachten op een bejaardenwoning. Gevolg : in veel serviceflats staan nu de woningen voor een spotprijsje te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *