Nieuwe rookmelders laten brandweer in actie komen

112
Foto: Sammie Lobo - 112groningen.nl

Een piepende rookmelder heeft vrijdagavond voor enige consternatie gezorgd aan de Kleine Beer in de wijk Paddepoel. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn.

Rond 17.45 uur kwam er op de meldkamer een melding binnen dat er een rookmelder gehoord werd in een woning van een appartementencomplex. De Groninger brandweer werd er met een bluswagen en een hoogwerker op af gestuurd. Bij aankomst vertrouwden de brandweerlieden het niet, maar ze konden op geen enkele manier de deur van de woning open krijgen.

Omdat men de deur er niet uit wilde zagen werd besloten om met behulp van een ladder via het balkon naar binnen te kijken. Maar ook dat leverde weinig op. Inmiddels melden zich verschillende nieuwsgierige buurtbewoners bij de brandweerwagens. Zij wisten te vertellen dat er onlangs nieuwe rookmelders in de appartementen waren geplaatst. Veel bewoners hadden de afgelopen dagen last gehad van een piepende melder vanwege lege batterijen. De brandweer keerde daarop weer terug naar de kazerne.