D66 schort verkiezingscampagne op na dood Borst

nieuws

D66 heeft de campagne rondom de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen tot in ieder geval komende dinsdag stilgelegd. De partij heeft deze beslissing genomen nu bekend is geworden dat Minister van Staat Els Borst (D66) waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Groningse D66-politici reageren geschokt op het nieuws. De gemeenteraadsfractie heeft daarop, net als haar collega’s in de rest van het land, besloten om alle verkiezingsactiviteiten stil te leggen. Voor Groningen betekent dit dat een flyeractie niet doorgaat, en ook dat een actie rondom Valentijnsdag niet door zal gaan.

Het stoffelijk overschot van oud-minister Els Borst werd afgelopen maandagavond gevonden in de garage van haar woning in Bilthoven. Uit onderzoek van de politie, en na sectie op het lichaam, is gebleken dat Borst hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Deel dit artikel: