Actiecomité: Ringweg kost meer dan hij oplevert

nieuws

Volgens stichting Leefomgeving Zuidelijke Ringweg levert de nieuwe ringweg Groningen veel minder dan wat de verbouwing kost. Met name de schade voor burgers en ondernemers tijdens de bouw als het gevolg van vertragingen en slechte bereikbaarheid zijn volgens de stichting nooit meegenomen.

Volgens Leefomgeving gaat de verbouwing alles bij elkaar genomen 624 miljoen kosten en zal extra schade zo’n 250 miljoen euro bedragen. Dat staat in schril contrast met de door de projectgroep Aanpak Ring Zuid opgegeven baten van 552 miljoen omdat mensen en goederen sneller op hun bestemming zijn. De stichting denkt ook dat de opbrengsten in werkelijkheid nog veel lager zullen uitvallen omdat de berekeningen zijn gemaakt voor de crisis.

“De Stad loopt al een groot risico bij de uitvoering van het project. Stadjers betalen straks de rekening voor de lange files tijdens de bouw. Bovendien is nog volstrekt onduidelijk waar in de stad nog meer problemen ontstaan door de ombouw, en wie voor die kosten opdraait”, aldus de stichting.