Verkeersdeelnemers vliegen elkaar in de haren op de Korreweg

Zonder kleerscheuren van het Boterdiep naar de Gerrit Krolbrug fietsen lijkt een hele prestatie. Bij de kruispunten hierboven ging het al vaak mis, maar daar is de rotonde van de Korreweg met de J.C. Kapteynlaan onlangs bijgekomen.

In 2009 werd daar een voetgangster geschept, in 2011 een fietsster en afgelopen maandag opnieuw. Vooral de fietsers zijn kwetsbaar. Eenmaal op de rotonde hebben zij voorrang, maar die voorrang hebben ze niet als ze de rotonde op willen rijden. Daar gaat het dan ook vaak bijna mis.

De kruising Boterdiep met de Korreweg was in 2010 het gevaarlijkste kruispunt van Nederland. Er waren in drie jaar tijd veertien ongelukken waarbij iemand gewond raakte. Ook de andere kant van de Korreweg, bij de Gerrit Krolbug, is een berucht punt. Daar zijn vorig jaar wel wat ingrepen gedaan door middel van borden langs de weg en kruizen op de straat. Daardoor zijn de klachten over gevaarlijke verkeerssituaties wel iets afgenomen.