Trompbrug als poort naar de liefde

Liefdesbruggen. De bruggen met honderden hangslotjes vind je onder andere in Parijs, Riga en in tal van andere steden. De stad wil graag ook de Groningse liefde een plek bieden en daarom is vanaf maandag de Trombrug de poort naar de liefde.

Dat had nog wel wat voeten in de aarde. Vorige week waren het Jiske en Matthijs die als eersten een hangslotje aan de brug ophingen. Overijverige gemeenteambtenaren zagen het, en haalden het slotje direct weer weg. “In Groningen mogen geen dingen aan bruggen worden opgehangen”, zegt wethouder Jan Seton (CDA).

Maar de wethouder vond het een mooi initiatief. “Ik hoorde het verhaal, en ik dacht ik moet gewoon groen licht geven.” Daarom is vanaf maandag de Trompbrug de enige Stadse liefdesbrug. Met het ophangen van een slotje met de inscriptie ‘Trompbrug, 20-01-2014’ werd het groene licht bezegeld.