Trompbrug als poort naar de liefde

Liefdesbruggen. De bruggen met honderden hangslotjes vind je onder andere in Parijs, Riga en in tal van andere steden. De stad wil graag ook de Groningse liefde een plek bieden en daarom is vanaf maandag de Trombrug de poort naar de liefde.

Dat had nog wel wat voeten in de aarde. Vorige week waren het Jiske en Matthijs die als eersten een hangslotje aan de brug ophingen. Overijverige gemeenteambtenaren zagen het, en haalden het slotje direct weer weg. “In Groningen mogen geen dingen aan bruggen worden opgehangen”, zegt wethouder Jan Seton (CDA).

Maar de wethouder vond het een mooi initiatief. “Ik hoorde het verhaal, en ik dacht ik moet gewoon groen licht geven.” Daarom is vanaf maandag de Trompbrug de enige Stadse liefdesbrug. Met het ophangen van een slotje met de inscriptie ‘Trompbrug, 20-01-2014’ werd het groene licht bezegeld.

Deel dit artikel:

 1. Niet handig het is al zo’n drukke smalle brug met veel fietsers. Zorgt voor oponthoud en gevaarlijke situaties. Nu staan er stelletjes op stil voor foto’s en slotjes ophangen.

  1. OOG TV houdt van alle Stadjers, Marc.
   Echter aangezien het vandaag niet mogelijk was om ruim 198.000 slotjes op te hangen, hebben we het bij deze ene gehouden die opgehangen werd door een volksvertegenwoordiger. ;-)

   1. Je reactie bevestigt Laurens zijn stelling dat je een dorpse mentaliteit hebt. Hij zegt overigens helemaal niet dat er iets mis mee is.

   2. Helemaal niets, Middenweg. Maar het valt me op dat je bijna overal wel commentaar op hebt als het over dit soort dingen gaat, dus misschien zou zo’n rustige plek waar wat minder gebeurt dan meer geschikt voor je zijn.. ;)

 2. Wat gezellig, maar ook wel erg tekenend voor de overijverige ambtenaren in deze stad. Leuk dat Jan Seton het direct omarmt, maar het is wel een beetje overgereguleerd hoor.
  Net als de terrasambtenaren die spijkers lopen te zoeken, hondenambtenaren die achter bosjes liggen om te kijken of er een riem te vroeg afgedaan wordt of andere handhavers. Jammer.

 3. Ik heb het drie week geleden leren kennen in Italië , romantisch idee van Mn vriend. Nu valt het me op dat het steeds meer verschijnt.. blijf het een leuk idee vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *