Pleuropsonic woensdag van start

Gelijktijdig met Eurosonic Noorderslag vindt ook Pleuropsonic plaats. Het festival is ontstaan uit onvrede over het gebrek aan punk-, rock- en metalacts uit de alternatieve muziekscene op Eurosonic Noorderslag. Pleuropsonic vindt dit jaar plaats op plekken net buiten de stadsring.

Organisator Olaf Hartman liet het hier niet bij zitten en bedacht speciaal voor de alternatieve muziekscene Pleuropsonic. “Ik ben hier in 2011 mee begonnen. Uit onvrede, maar ook omdat niet iedereen een kaartje voor het Eurosonic Festival kan betalen,” aldus Olaf Hartman.

Bandjes voor Pleuropsonic zijn te koop in de Crowbar aan de Pluimerstraat.

Deel dit artikel:

 1. Thorn, ieder zijn eigen muziek toch? Mooi alternatief de kaarten voor Eurosonic- Noorderslag zijn erg duur en snel uitverkocht. Nieuwe ideen zijn altijd goed.

 2. Nieuwe initiatiefen in een tijd van verschraling op het gebied van festivals is dit alleen maar toe te juichen. Ook Eurosonic-Noorderslag is steeds commercieeler geworden. Als je bedenkt dat zelfs Jan Smit kans maakt op de Popprijs, dan is dat om te janken. Veel succes met Pluiropsonic.

 3. Is Eurosonic niet ook ooit ontstaan uit onvrede met de programmering van Noorderslag? Klagen kan iedereen, maar om in plaats van te klagen gewoon te zorgen dat je eigen muzieksoort aan bod komt is toch alleen maar mooi. Zoveel mensen zoveel smaken.

  1. Nee, Eurosonic is vrij snel na Noorderslag ontstaan omdat men ook aandacht wilde geven aan buitenlands talent. Niet als protest tegen Noorderslag.

  2. Klopt Marie.

   Eurosonic is de opvolger van Noorderslachting, dat een protest was tegen de knullige programmering van Noorderlag.

   Met vriendelijke groet

 4. Thorn, je hebt recht op je mening, misschien noem jij dit geen muziek, maar het is meer Rock ‘n’ Roll dan de rest in Groningen de komende dagen.
  Het is ok niet allemaal takkeherrie, HoppaH! en Flannery spelen op Pleuropsonic, muziek met resp. polka en schotse folk invloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *