Extra Qlink-bussen op Lijn 5

nieuws
foto: Kevin van der Laan/OV Nieuws

De nieuwe Q-link lijn 5 van Qbuzz is een succes. Vanaf donderdag gaan er op werkdagen extra bussen vanaf het UMCG naar P+R Haren rijden. De bussen moesten tot nu toe regelmatig passagiers bij haltes laten staan omdat er teveel belangstelling was.

De extra bussen gaan voorlopig alleen in de middag rijden. Voor de ochtendspits zijn er voorlopig nog geen extra bussen beschikbaar. Qbuzz werkt nog aan een oplossing.

De extra bussen zijn niet voorzien van WiFi.

Deel dit artikel:

  1. Wanneer gaat lijn 5 in de avonduren en andere daluren eens vaker dan let wel 1x per UUR rijden? Dit is toch geen stadsbus frequentie? En laat lijn 7 en lijn 12 zoals vroeger altijd rijden. Nu zijn dit nauwelijks spitslijnen! Ze rijden nooit op zaterdag en zondag en evenmin inde avond.Zo is het Oosterpark zowel lijn 4 als lijn 8 kwijtgeraakt! Puur bedrog!

  2. Misschien hebben ze die lijnen weggehaald op die momenten om het economisch voor het bedrijf mogelijk te maken om op de drukke momenten wel te rijden in de goede frequenties om iedereen te vervoeren?

    Groningers moeten niet zo klagen, in Meppel en Hoogeveen rijdt ‘s avonds niet eens een bus. En in plattelandsgebieden wordt niet eens gedacht aan een bus aanbieden wat Groningen dus wel heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *