Eerste zonnepaneel op dak Euroborg

Het eerste zonnepaneel is dinsdagmiddag op het dak van de Euroborg gelegd. FC Groningen wordt daarmee de eerste voetbalclub in Nederland met een zonnecentrale op het dak van haar stadion. Er zullen in totaal ruim 500 zonnepanelen geplaatst worden.

De bouw is mogelijk gemaakt door een succesvolle crowfundactie van de stichting 1 miljoenwatt en Essent. Tweehonderd particuliere investeerders hebben een of meerdere zonnepanelen gekocht. “Het idee erachter is dat mensen, die geen eigen dak op de woning hebben of een dak dat niet geschikt is voor zonnepanelen, via een investering in de zonnecentrale tóch hun eigen duurzame stroom kunnen opwekken,” aldus Robert Klaver, commercieel directeur van FC Groningen.

De zonnecentrale op de Euroborg gaat naar verwachting al in januari haar eerste stroom leveren.