De Hond voorspelt spannende verkiezingen

De komende gemeenteraadsverkiezingen worden bijzonder spannend. Dat althans voorspelt opiniepeiler Maurice de Hond die zo’n 400 Stadjers gevraagd heeft op welke partij ze op 19 maart gaan stemmen.

De Hond voorspelt dat de PvdA, de Stadspartij en de SP even groot worden met elk 6 zetels. D66 krijgt 5 zetels en VVD en GroenLinks elk 4.

Met name voor de PvdA is de peiling een tegenvaller. De partij is in de huidige gemeenteraad de grootste met 9 zetels.

Deel dit artikel:

 1. Tja twee maanden voor de verkiezingen zitten de kiezers op de flanken en als Puntje bij paaltje komt toch weer in het midden. Verder moet je niet te veel waarde hechten aan de peilingen van broodpeiler de Hond.

  1. Dus als je zoals de betrokken burgers van de Stadspartij voor het behoud van een historisch centrum en andere fraais en karakteristieks bent, zit je op een flank?

   En dan noem je mij een wannabe volksmenner?

   Met vriendelijke groet

   1. De hele premisse dat het historisch centrum gesloopt wordt klopt niet. Naoorlogse verouderde gebouwen worden gesloopt en vervangen door hopelijk duurzamere en toekomstbestendige bouw. Het Gebied waar het forum komt is historisch een achtergebied wat nu bij de stad betrokken wordt. Dat is juist een verbetering.

    Wat betreft de flanken. De SP is vrij extreem conservatief links en de stadspartij is vrij extreem dorps amateuristisch. VVD en PvdA krijgen op hun flikker vanwege de landelijke politiek, omdat veel mensen hun eigen stad niet eens bijster veel interesseert.

   2. Ach ja… een school van Mulock Houwer, een concertzaal uit 1790, een middeleeuwse muur, een wederopbouwwand waar een complete USVA (waar was je toen?) enthousiast over was, wat Hanzeatische panden waar je met beetje fantasie goederen uit het Oostzee naar boven getakeld ziet worden… gesloopt of weggestopt.

    En een achterkant blijft het. Daar gaat een Monstrum op een winderig minipleintje niets aan helpen. Zelfs in hartje Manhattan (42th en Broadway) is niet alles te exploiteren anders dan door bewoning. Laat dus staan plekken in ons arme grote dorp in onze arme lege regio.

    Met vriendelijke groet

 2. Uit het voor de in de Groninger politiek geïnteresseerden niet te missen weblog van Arthur Kamminga.

  “…De SP ruikt haar kans
  De grootste strijd zal deze verkiezing op links worden gevoerd, tussen de SP en de PvdA. De SP ruikt haar kans nu de PvdA in een kabinet met de VVD zit en er niet aan ontkomt om harde maatregelen te nemen, ook op sociale dossiers. Daar komt nog bij dat de PvdA steeds meer een imagoprobleem heeft gekregen, waarbij PvdA-bestuurders worden gezien als “salonsocialisten” die zelf een royaal inkomen hebben en mijlenver af staan van de traditionele PvdA-achterban. Het faillissement van Aldel en Heiploeg en de discussie over de gaswinning geven de SP nog extra mogelijkheden om zich te profileren.
  Veelzeggend is dat de SP heeft geweigerd om een lijstverbinding met de PvdA en Groenlinks aan te gaan. De SP opende daarbij de frontale aanval op de PvdA, die volgens haar verantwoordelijk is voor het “Haagse afbraakbeleid” en daarom al haar geloofwaardigheid is kwijtgeraakt.
  De campagne van de SP is buitengewoon slim. Zij hebben goed geanalyseerd dat de PvdA door regeringsdeelname en een imagoprobleem verzwakt is en dat de teleurgestelde PvdA-kiezer nu wellicht naar de SP wil overstappen. De SP raakt de PvdA precies op haar zwakke plekken en profileert zich als “ware socialisten”. Een aanval waar de PvdA totaal niet op voorbereid lijkt te zijn…”

  Met vriendelijke groet

  1. De SP probeert nu wat van haar imago te redden. Maar het is juist dankzij de SP dat de PvdA jarenlang prestige projecten heeft kunnen starten. Daarbij vergetend dat je 1 euro maar 1 keer kunt uitgeven. Dan kunnen ze janken om stadswachten of mensen die het slecht hebben, als je honderden miljoenen uitgeeft aan prestige, dan blijven er alleen maar grijpstuivers over voor je eigen punten.

   Jammer dat Prummel zijn kaarten heeft verspeeld en niet een eenheid heeft gevormd. Maar Amrut heeft wel ervaring en is al jarenlang actief voor de Stadspartij, al vanaf de oprichting. Alleen ben ik bang dat Amrut te graag wil en in plaats van eigen punten te verzilveren en de poot stijf houdt nu gaat inschikken. Ik hou niet zo van dat gelik richting SP en PvdA, dat zijn juist de partijen die zeer kritische tegenstand nodig hebben. Die hebben de Stadspartij en tegenstanders van het forum en de tram jarenlang proberen weg te zetten als een stelletje malloten, maar achteraf had de Stadspartij 100% gelijk. Die regiotram was gebaseerd op luchtfietserij en leugens en heeft de belastingbetaler tientallen miljoenen gekost. En het forum is ook gebouwd op lucht. De Oostwand had wat mij betreft historisch moeten worden, maar die ‘keuze’ zat er niet bij toen de inwoners mochten ‘stemmen’ voor een ontwerp.

   Ik zou kiezen voor Amrut, maar de Stadspartij moet bij belangrijke zaken niet inschikken. Op andere punten stemt de Stadspartij toch ook vaak in met voorstellen van andere partijen die goed zijn voor de inwoners of andere partijen steunen de Stadspartij ook wel.

   PvdA, nee bedankt. GL is in mijn ogen nog erger, dat zijn echt fanatieke aanhangers die veel verdienen en anderen voor hun prestige plannen willen laten opdraaien, koste wat het kost.

 3. Het aantal stemmers daarentegen daalt ook. Is minstens zo belangrijk. Het volk heeft het gehad, met het beloven en niet nakomen.

  En dus blijven ze thuis!

 4. Dat zal eindelijk eens een beetje de boel opschudden als de PvdA eens moet inbinden. Voor de show spindocter Dig Istha hier neerzetten heeft echt nog geen cultuurverandering gebracht.

  En in tegenstelling tot wat sommige zeggen kun je juist beter lokaal stemmen, ook al is er dan minder binding met Den Haag. Want uiteindelijk zal de Haagse PvdA dan de Groninger PvdA aangeven hoe om te gaan met de bevingen en vergoedingen. Dat zie je wel aan het fop-akkoord wat de PvdA presenteerde. Liever een partij die met de hooivorken Den Haag onder druk zet en de gaskraan desnoods dichtdraait. En dan salonsocialist Rehwinkel die helemaal niets voor de Stad heeft betekend en nu jarenlang zijn zakken blijft vullen, solliciterend vanuit zijn villa in Spanje.

  Als alle plannen van de PvdA (en SP/GL/D66) waren doorgegaan was de historische binnenstad verder verwoest en de stad failliet. Die Oostwand zouden we ook niet moeten willen in deze vorm en dan hebben we het nog niet eens over een forum wat gebouwd gaat worden zonder invulling. Als de hoogdravende tramplannen in een eerder stadium naar fantasialand werden gestuurd was het verkeersporbleem al opgelost, hadden we niet hoeven bezuinigen (lees: lastenverzwaren). En zoals jarenlang al werd verkondigd door stadjes, zet eens gezellige bankjes met bomen op de grote markt! Zie het succes van dat uitkijkpunt, met een investering van een paar duizend euro zou je zo de hele grote markt aantrekkelijker maken, daar zijn geen tientallen miljoenen voor nodig. Maar ja, het heten niet voor niets PRESTIGE projecten, en er moet iemand met de eer kunnen strijken.

  Gewoon Stadspartij stemmen, dat is beter voor de directe leefomgeving. Die fabeltjes voor invloed in Den Haag kun je wel vergeten, de PvdA poppetjes luisteren toch naar de bazen in Den Haag, want die proberen door compromissen de touwtjes in Den Haag ook in handen te houden. Daar heb je dus niets aan want het enige wat ze in Den Haag willen is gas.

  1. Bovenstaande reactie kort samengevat:
   Wanneer niets deugt en je overal op tegen bent dan kun je het beste stemmen op een zootje gefrustreerde ruziemakers die opereren onder de paraplu van de Stadspartij.

   1. Gefrustreerde ruziemakers, je bedoelt de PvdA, de partij die was verdeelt in een kamp tegen en voor de regiotram en waar ‘kopstukken’ van hun voetstuk zijn gehaald door partijgenoten :) Een partij die ondernemers heeft gesard met regeltjes over van alles en nog wat, kappers heeft weggetreiterd, parkeerplaatsen van bewoners wilden afpakken voor een tram waardoor die 1200 euro per jaar voor een parkeerplaats zouden moeten betalen. Een partij die de WOZ maar blijft verhogen voor prestige plannetjes, de partij die geen poot heeft uitgestoken voor ondernemers die de dupe waren van het Damsterdiep (behalve dan voor Holland Casino die wel schadevergoeding kreeg …) Een partij die dankzij vriendjespolitiek weer zorgde voor een falende PvdA burgermeester waarvan wordt gezegd dat die ook door zijn eigen leden onderuit is gehaald. Bedoel je die partij Jack, daar moet je inderdaad niet op stemmen.

   2. Ik vergeet bijna de honderden miljoenen die zijn verspild aan ‘krachtwijken’. Tramplannen waar honderden miljoenen mee zijn weggegooid, achtergehouden rapporten over het Forum om dat plan ook maar te laten doordenderen, de partij die het niet interesseerde als stadjes directe busverbindingen zouden kwijtraken. Als je meer van dat soort fratsen wilt moet je inderdaad PvdA stemmen.

 5. Probleem in veel z.g. arbeiderswijken in de grote steden is dat het genetisch bepaald is dat er enkel gestemd wordt op de PvdA, de partij waar de A van arbeid beter vervangen kan gaan worden door Anti socialen. Ook in Groningen merk je dat er in dit soort wijken totaal geen belangstelling is voor het gemeentebestuur en/of gemeenteraad in de eigen gemeente zodat in dit geval de PvdA, haar eigen weg kan en zal blijven gaan.

  1. Nog groter probleem is dat er populistische groeperingen zijn die kiezers trekken die niet door de mooie praatjes heen kunnen prikken.
   Voorbeelden? Lokaal de Stadspartij, regionaal de Partij voor het Noorden en landelijk PVV.
   Dat zijn partijen die anderen de schuld geven van alles, bijv. de zgn establisment, westerlingen of moslims.

  2. Klopt Middenweg.

   Maar de groep die nog aan vadertje Drees dachten toen het vakje voor Gietema, Smink, of De Vries werd ingekleurd wordt heel snel ouder. En stemmen-omdat-ouders-dat-stemden begint toch echt wel uit te raken.
   En de groep die zijn riante uitkering nog aan Den Uyl (bekend van het plan het historische Amsterdam te slopen) begint zich steeds meer van de politiek af te wenden.

   Vrienden; we staan op het punt een prachtig historisch moment mee te maken. Het moment dat de PvdA (heel louterend voor ze) de tweede of slechfs derde partij te worden.

   19-4-2014, een waardige opvolger van 28-8-1672?

   Met vriendelijke groet

   1. Timmer, je raakt steeds meer van het pad!
    Wat maakt dat je denkt dat zo’n verzameling opportunisten, zonder enig niveau of bestuurlijke ervaring, het beter zouden kunnen doen dan de PvdA?

    Kennelijk denk je dat het veel uitmaakt of de PvdA wel of niet in het college komt. Zeker is wel dat de andere partijen geen enkele behoefte hebben aan de Stadspartij in het college. Iedereen beseft dat we dan een modderfiguur slaan. Geen LPF- of PVVtoestanden in Groningen!!!

  3. Mensen,

   Als recent kritisch volger van deze site valt het me op dat de heer Vorschlaghammer in zijn enthousiasme weleens zijn boekje te buiten gaat, en dat Jack in het nauw rare bokkensprongen maakt en zich bij wat doorvragen niet kan verdedigen.

   1.) Vorschlaghammer: trek je hoofd wat uit die soep van dat ‘complottheoriedenken’; die soep die jij ons af en toe heet voorschotelt, is al lauw als onze lepels erin verdwijnen.

   2.) En Jack heeft er een handje van om op relatief nieuwe (lokale) partijen af te geven door deze PVV-achtig of LPF-achtig te noemen, waarmee hij voornamelijk doelt op de Stadspartij. Als er een Groninger Stadspartij was opgericht in 1966, GS’66, dan had hij in 1978 ook zo kunnen fulmineren. Ondanks dat is zijn vrees gegrond, maar deze sluit anno 2014 echter niet meer aan bij de realiteit in Groningen. Wellicht komt Jack uit de Randstad. Welkom in Groningen, Jack!

   Wat mij onder deze kop ‘De Hond voorspelt spannende verkiezingen’ meer zorgen baart is de ruimte voor twijfel die valt te uiten waar het de onafhankelijkheid van Oog TV betreft. Het nieuws hierboven is dat de PvdA, SP en de Stadspartij in de peiling van De Hond ALLE DRIE zes zetels behalen. Als Oog TV besluit om deze peiling serieus te nemen – de stichting doet er immers verslag van – dan zou ik deze drie partijen qua tijd ook gelijkelijk aan het woord laten. Maar nee, en ik heb geteld: PvdA 31 seconden spreektijd, SP 9 seconden, Stadspartij 8 seconden. Klopt niet. Het nieuwsfeit dat de PvdA zakt in De Honds peiling is net zo gewichtig als het nieuwsfeit dat de SP en Stadspartij stijgen. Oog TV betoont zich daarmee toch wat selectief en gekleurd. Zou Oog TV financieel afhankelijk zijn van gemeentelijke gelden die zijn gegenereerd door de PvdA?

   Groet,
   Frank van Leer

   1. Ondanks het verschil in tijd om namens een partij te mogen spreken, wil ik hier toch wel even duidelijk maken dat er bij RTVNoord overduidelijk sprake is van subsidie-afhankelijke journalistiek waar dit bij OOG gelukkig wordt vermeden. Vergeet niet dat het de PvdA is welke nu nog de grootste partij is en hoogstwaarschijnlijk na de verkiezingen een toontje lager zal moetn gaan zingen. Wellicht dat hen daardoor uit mededogen wat meer zendtijd is gegeven. Wat subsidie-afhankelijke of zo je wilt onafhankelijke journalistiek betreft, zou OOG van mij direkt de rol van RTVNoord over mogen nemen.

   2. Frank van Leer, niet alleen VSH heeft het druk met het bedenken van complottheorieën. Je hebt er zelf ook een handje van door met de stopwatch in de hand OOG te volgen.
    Misschien een raar idee, maar zou een journalistieke organisatie ook niet door journalistieke motieven gedreven kunnen worden?

   3. Beste Frank.

    Complottheorieën. Ik geef toe dat ik inderdaad nog wel eens een sterke neiging kan hebben om patronen en verbanden in dingen te willen zien. In combinatie met een verwrongen verantwoordelijkheidsgevoel én rechtvaardigheidsgevoel, kan inderdaad wel eens tot iets van een complottheorie leiden.

    Maar ik overdrijf daar niet in. Elf september was voor mij géén inside job, Oswald heeft wel in zijn eentje Kennedy vermoord, en natuurlijk zijn er mensen op de maan geweest.

    Maar ik weet dat mensen die macht ambiëren vaak niet meest gezonde (geestelijk gezien) personen zijn. En dat macht hele gekken dingen met mensen doet. Voorbeelden:

    http://www.snakesinsuits.com/

    en

    http://www.rss24.nl/newsitem/348038-jaap-van-ginneken-verleidingen-aan-de-top.html

    En ik geloof ook de bouwlobby machtig is, en door weinig gewetensvolle managers gekenmerkt wordt. Dat het Monstrum een gevolg is van de rancune van de kleingeestige Willem Smink. Dat er in cafe de Wolthoorn in het verleden op ondemocratische wijze veel buiten de raad om is besloten, en dat de lokale PvdA en haar bouwvrienden in Hans Berens (Gezinsbode) een ordinaire subsidie-afhankelijke huispropagandist hebben; eentje die vijf argumenten voor de vernietiging van de sloop van uitgebalanceerde en eeuwenoude zichtlijnen van het Groninger centrum had. En hou je vast (hahaha), één van die “argumenten” was het luisteren naar Imagine van John Lennon (hahaha).

    Heb m.b.t de perikelen van de Stadspartij rondom de kandidatenlijst iets over de verborgen en lachwekkende agenda van Leendert van der Laan en handlangertje Rienk Ytsma geschreven.
    Je kunt het een complottheorie vinden maar, de oprichting van de PvhN vind echt zijn oorsprong in de samenkomst van een stel Friese warhoofden (snappen ze echt niet dat dat de Groninger allergisch is voor Fries chauvinisme?).

    Bewijs? Van de site…

    http://wiismeifryslan.webklik.nl/page/het-friese-probleem-

    “…Vervolgens heb ik een groepje van gelijkgestemden onder de naam FoArum (later omgezet in Nieuw FoArum) om mij heen verzameld (hierbij waren het FNP-Statenlid Jan van der Baan, Leendert van der Laan en Doede Damsma) en in gezamenlijk overleg hebben wij het drietalige (Fries, Nederlands en Duits) boekwerk Top of Holland?[3] samengesteld. Daarin is het aanvankelijk alleen door mij bepleite idee na een uitgebreide discussie van een uitgewerkte argumentatie voorzien en verspreid onder tal van geïnteresseerden in Fryslân, Groningen en de Duitse Frieslanden. Ook daar kwamen weer reacties uit voort

    Maar een publiek debat in Fryslân over dit via de VPRO-televisie, Omrop Fryslân Radio, Duitsland 1 en de Deutsche Welle en vervolgens het boek Top of Holland? verkondigde ideaal? In Fryslân bleef het veel te stil. Wij kregen voor onze ideeën vooral de handen op elkaar in Groningen en de Duitse Frieslanden, met twee nieuwe politieke partijen als gevolg: de Partij voor het Noorden…”

    M.a.w Leendert en zijn kameraadje Rienk, zitten voor een eventuele subsidie voor feestjes van Bernlef in de Groninger politiek. En misschien net als Smink wel voor de Friese bouwvriendjes als Jorritsma.

    De werkelijkheid is vaak vreemder dan wat je zelf had kunnen verzinnen, beste Frank!

    Maar naast het echt geboefte en de niet al te integere gekkies, zijn er ook zeker goede dingen. OOGTV bijvoorbeeld!. Afgezien van een gemeen anti-Stadspartij item in het jaaroverzicht van 2010*, is het behoorlijk onafhankelijk.
    Remy van Mannekes (Noord) mag de schoenen van Ecco Oosterhout(OOGTV)nog niet eens poetsen. Alleen jammer dat er op OOGTV – afgezien van het accent van Piet van Dijken – er geen plaats is voor het tot in Duitsland tot officiële taal gebombardeerde Nedersaksisch, is.
    OOGTV is top. Alle vertrouwen in ze. Volgens mij begrijpen ze heel goed dat als ons-mooi-stadje door idiote projecten een weerstandsvermogen van onder de 0,5 krijgt, ons-mooi-stadje wel eens een artikel 12 gemeente kan worden. En in artikel 12 gemeente is geen ruimte voor een goed voorziene lokale omroep.

    (http://www.arthurkamminga.nl/blog/?p=52)

    Met vriendelijke groet

 6. Het is toch wel het vallen van het college, ingegeven door het PvdA en de salonsocialist Rehwinkel die weken in het nieuws is geweest waardoor mensen een soort ‘LPF toestanden’ te zien hebben gekregen in Groningen. Benieuwd waar De Vries en kornuiten zometeen weer terecht komen. Salonsocialist, ook zo’n term die is voortgekomen uit de PvdA-er Calon en dat was niet voor niets. In de randstad heb je LPF Taferelen, in het Noorden heb je PvdA die er niet voor onder doet.

  1. Je hebt het allemaal niet erg goed gevolgd. De bestuurlijke crisis ontstond doordat SP en D66 om politieke redenen de steun voor de tram introkken en zo gehecht waren aan het pluche dat ze niet wilden opstappen.
   Door deze move werd ook pijnlijk zichtbaar hoe verziekt de verhoudingen in de groninger politiek waren, zowel tussen partijen (GL en PvdA vs de anderen) en binnen partijen (PvdA).

   1. Ik heb het heel goed gevolgd Jack. Er werd door verstandige leden van de PvdA al maanden aan de stoelpoten van Frank de Vries en kornuiten gezaagd. Narcist Frank de Vries dacht daar arrogant langsheen te kunnen kijken en het te negeren. Daarop zagen de overige partijen D66/SP , die eerder voor het pluche kozen, kans om met behulp van de Stadspartij uit het college te stappen. Daar hebben ze echt wel over nagedacht en overleg over gehad met andere PvdA raadsleden, niet met De Vries want dat was een paard met oogkleppen op. De hele financien over de tram is ook onder de loep genomen door onder andere VVD politici in Den Haag en die lieten weten dat de onderbouwing en financiën gewoon amateuristische en slecht waren. Daarop maakte de PvdA een beetje schoon schip door Frank de Vries te lozen en spindoctor Dig Istha naar Groningen te halen zodat ze op het pluche konden blijven zitten (onder het mom, wij nemen onze verantwoordelijkheid). En je geeft het al aan; een verziekte sfeer bij de PvdA, wat dus leidde tot LPF taferelen. Daarna kwam Rehwinkel ook nog in beeld met leugens die als rasechte salonsocialist vrijwilligerswerk wilde doen in Spanje op kosten van de belastingbetalende burgers van Groningen.

   2. Politiek opportunisme van D66 en SP zorgden voor het ontploffen van het college.
    Ik vind het prima wanneer mensen voor of tegen de tram zijn, ik heb er wel problemen mee dat uit politiek opportunisme argumenten worden gebruikt die heel gemakkelijk weerlegd kunnen worden.
    D66 en SP hadden al conclusies getrokken voordat ze zichzelf goed over alle consequenties hadden laten informeren.
    De PvdA en GL kun je verwijten dat ze niet voldoende oog hadden voor allerlei onderbuikgevoelens over de mogelijke komst van de tram. Dat heeft niets te maken met de interne problemen bij de PvdA.

   3. Jack, jij leest wat in de krant. Maar achter de schermen was er ook binnen de PvdA al wantrouwen over de tramplannen en wilden ze er van af. Niet allemaal, maar een heel groot gedeelte van de PvdA-ers haalde opgelucht adem toen de stekker eruit ging. En er hebben externe politici naar de tramplannen gekeken en de begrotingen doorgespit. Dat heb je nergens gelezen, maar dat weet ik uit eerste en tweede hand. Daaruit bleek dat het bedroevend gesteld was met de financiële kennis over de tramplannen en de gevolgen en risico’s. Dus er is helemaal niet ondoordacht de stekker uit het plan getrokken, het plan was gebaseerd op drijfzand en leugens. Leugens klink hard, maar zo is het wel, sommige politici zagen graag de risico’s over het hoofd en denderden het liefst vrolijk het ravijn in als een stel lemmingen. Iets wat vaker gebeurd als politici geen verstand van zaken hebben maar wel naam willen maken. Waarom denk je dat belangrijke pionnetjes uit hun functie werden gebonjourd? Mooiste was nog dat mensen zoals A. Kamminga dat ook al hadden opgevangen en lieten merken op andere forums…. Frank de Vries moest ook hebben geweten dat ze hem liever kwijt wilden om toch op het pluche te kunnen blijven zitten. Mooie LPF taferelen hier in het Noorden bij de PvdA dus :)

 7. Er zijn nu al 700 woningen in de stad Groningen die de gevolgen ondervinden van de aardbevingen gaan ondervinden. En heel Meerstad ligt ook op aardbevingsgevoelig gebied, er komen dus steeds meer risico huizen bij. De Martinikerk is ook al ten prooi gevallen en de NAM heeft die herstelwerkzaamheden wel vergoed. Je ziet Max van den Berg als een Koning triomferen met de resultaten van de onderhandelingen, maar dat zijn fop-toezeggingen. Dat zie je ook meteen, geen enkele inwoner van de provincie vond het een goede tegemoetkoming. Als huiseigenaar moet je in ieder geval 1 ding niet doen; op de PvdA stemmen. Als het jouw huis is die wordt getroffen zul je tienduizenden euro’s schade zelf moeten ophoesten en vervolgens jarenlang moeten procederen om je kosten terug te zien.

  De PvdA is ook de partij die mensen als Arthur Kamminga wilde wegzetten als fantast en zijn goede naam proberen aan te tasten, daar heeft de rechter ook al uitspraak over gedaan. En al die politieke partijen die in het college zaten deden daar hard aan mee. Laten we eens stoppen met deze kliek voorliegers en bedriegers en het eens anders doen!

  1. De NAM heeft toch wegens aarbevingsschade niks betaald aan de Martinikerk? Volgens de NAM lag het toch aan de bouw van de parkeergarage van het Forum?
   Of heb ik iets gemist?

   1. Jack, jij mist iets heel belangrijks bij de schade aan de Martinikerk. Stel nou dat de NAM direct zou zeggen dat het door de aardbeving kwam, dan bekennen ze in feite schuld en kunnen ze veel meer claims verwachten… Ze zouden dan bij elke rechtszaak om de oren worden geslagen. Waarom vergoed de NAM de schade als ze er niets mee te maken hebben? Natuurlijk willen ze de schuld geven aan de bouw van de garage / forum. Wellich in onderling handjeklap met de gemeente die ook geen onrust wil over een instortende Olde Grieze door gaswinning. Waarom stond dit anders in de krant:
    “21 dec. 2013 – Het bestuur van de Martinikerk in Groningen laat onderzoeken of scheuren in de kerk zijn ontstaan door gaswinning.

    Er is twijfel over de oorzaak van de schade. Vlak naast de Martinikerk aan de Grote Markt in Groningen wordt flink gebouwd. Volgens schade-experts van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) kunnen de scheuren ook bij de werkzaamheden zijn ontstaan. Het bestuur van de Stichting Martinikerk betwijfelt dat.”
    http://nos.nl/artikel/588943-aardbevingsmeters-in-martinikerk.html

    Zou jij de NAM geloven? Al 40 jaar demoniseren ze mensen die de risico’s van gaswinning benoemden en deden of die mensen gek waren. Om vervolgens na tietallen jaren gelogen te hebben toch toe te geven dat er iets grondig mis is. In plaats van niets aan de hand zijn er nu al plannen om alle huizen maar op te kopen of in te laten storten. Dus geloof jij de NAM? Ik geloof dat de gemeente ook wel meer weet, maar de NAM is belangrijk, die geven eens een Groninger Museum weg, zorgen voor werkgelegenheid en wie weet wat ze nog meer hebben gedaan om goodwill te kweken en de gemeente te laten zwijgen.

  2. Off topic compliment:

   Voor wat mijn complimenten waard zijn, ik lees met genoegen jou reacties! Iemand die lokale politiek goed weet te duiden.

   Met vriendelijke groet

   1. @JohanVz

    Oei, nu krijg je ook nog de complimenten van VSH (voorheen Timmer). Dat gun ik niemand ! :-)

    @VSH

    De mooiste complottheorie vond ik nog dat Geert Spieker door de PvdA in de Stadspartij zou zijn geparachuteerd !

  3. Hallo Johan , misschien zoek ik niet goed of let ik niet goed op maar waar het je gevonden dat de NAM de schade vergoedt aan de Martinikerk?

 8. Jack, ik lees inderdaad dat de NAM alleen het pleisterwerk heeft vergoed. Over de overige schade gaat, wellicht jarenlang, geprocedeerd worden. Raad eens wie de diepste zakken heeft om te procederen em. het meeste belang erbij heeft dat ze de schuld niet krijgen… Juist de NAM want dan komen er in de toekomst nog wel (10)duizenden verzoeken om schadevergoeding. Ik lees dat Wallage, onderdeel van het koningspaar vd Berg / Wallage ook in een comite gaat zitten mbt aardbevingen. Als ik een beweging was
  voor aardbevingcompensatie zou ik die gast lekker weren, ook aangestuurd door den haag en bij andere projecten ook hard aan het draaien. Ik zou een top advocaat inhuren als ik een comité zou vormen met als doel: laat de NAM alle huizen en bedrijven maar opkopen + schadevergoeding. Wallage gaat stokpaardjes uit het verleden oprakelen. Dat betekend honderden miljoen ‘investeren’ in leefbaarheid en werk in het gaswinningsgebied. Ben je mooi klaar mee, kun je het net zo goed in die boorput gooien want dat heeft nooit gewerkt. Koop de mensen uit en laat ze zelf beslissen wat ze doen, woning terughouden of vertrekken. Er is genoeg geld uit het gebied getrokken.

 9. Het is zelfs nog erger met ‘socialist’ Wallage. Ik typte net het bericht en kijk net eens op geenstijl.nl:

  “Een toafel om te proaten. Dat tafeltje gaat 650.000 euro kosten. Nee, dat zeggen we verkeerd. Die tafel kost maar 7,99 euro. De rest van het geld gaat op aan zalvende coalitie-trekpoppen die de “Grun Spring” moeten sussen. Jan Kamminga (VVD) en Sjakie Wallage (PvdA) krijgen 70.000 euro elk voor hun dialoogtafelsessies.”

  Het is toch ongelofelijk hoe die rooie rakker zijn ruime pensioengeld maar blijft aanvullen als buikspreekpop voor de Haagse PvdA, deze keer met een blauwe VVD smurf.

  Comités, TRAP ER NIET IN! Voer actie en huur een topadvocaat die de vloer met ze gaat aanvegen tot het hooggerechtshof! Daar staan de vrijwilligers dan van de comitees, heel veel tijd erin stoppen en een mannetje wat aan tafel schuift tikt met een uurtje ouwehoeren per week 70K binnen. Dat geld kan beter naar die topadvocaat.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/01/nachtburgemeester_grun_eist_14.html

  Voor 140.000K per jaar kunnen ze mij ook wel inhuren als vertegenwoordiger van de aardbeving gedupeerden, ik kan je verzekeren dat dat uiteindelijk meer resultaat geeft dan een praattafel van mensen met driedubbele agenda’s. Als je tegen bedrijven als NAM en de politiek staat is er maar 1 oplossing, TOP advocaten en wellicht procederen tot het Europese hof. Kijk eens die verontwaardiging bij links als ze in China dorpen ontruimen als ze daar een stuwdam willen aanleggen, de NAM en overheid doen in Nederland niet onder voor de Chinese overheid.

  Als comite kun je beter alleen actievoeren en de advocaat het werk laten doen en voor de hoofdprijs gaan, huizen opkopen + schadevergoeding en wellicht gederfde inkomsten als je een nieuwe baan moet zoeken. Zometeen gaat de PvdA weer stokpaardjes financieren met het compensatiegeld en de bewoners krijgen uiteindelijk niets. Of misschien een nieuwe Eemshaven (een lege vlakte met wegen en lantaarnpalen).

  Timmer, bedankt voor de complimenten :) Er zijn een paar mensen die altijd reageerden op de tram/ forum/ politiek en met elkaar hebben die belangrijke stappen gezet om bepaalde projecten te sturen. Maar meer ondergronds dan in de openbaarheid. Wel jammer dat sites als DvhN en RTVN nu met Facebook login werken, de discussies zijn daardoor inmiddels opgedroogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *