Wessel Gansfortcollege in actie voor Cliniclowns

Minimaal tienduizend euro. Dat bedrag willen de leerlingen van het Wessel Gansfortcollege vrijdag inzamelen voor de stichting ClincClowns. Daarom werd er op school een grote actiedag gehouden.

“In oktober zijn we begonnen met de kick-off“, vertelt initiatiefneemster Jessica Doornkamp. “Leerlingen werden uitgedaagd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. We hebben ze bij de kick-off een potlood gegeven die ze vervolgens moesten ruilen tegen duurdere spullen. Zo is één van de leerlingen teruggekomen met een bontjas.”

Het bedrag van tienduizend euro moet volgens Doornkamp geen probleem zijn. “Vandaag gebeurt er van alles in en rondom de school. Leerlingen verkopen eten en er vinden allerlei sponsoracties plaats. Maar er is ook ruimte om de leerlingen voor hun inzet te bedanken want we organiseren verschillende leuke workshops.”

Cliniclowns is een van oorsprong Amerikaanse organisatie die speciaal getrainde clowns naar ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen stuurt om hun verblijf daar wat aangenamer te maken.